Alvorlig sikkerhedsbrist i Heathrow

London Heathrow har indledt en undersøgelse af hvad, der skete, da et USB-stik med hemmelige og sikkerhedsklassificerede informationer blev fundet på gaden i den britiske hovedstad.

USB-stikket, som indeholdt 76 filer med kort, videofilm og forskellige dokumenter, var ikke krypteret og krævede intet kodeord. Det blev fundet af en mand, som satte et i en computer på et bibliotek. Da han så hvad det indeholdt, overlod han stikket til avisen Daily Mirror.

Ifølge avisen var der informationer om, præcist hvilken vej dronningen benytter på vej til lufthavnen og sikkerhedsarrangementerne omkring hendes rejser. Lignende informationer fandtes også for regeringsmedlemmers og udenlandske topfolks rejser. Det rummede ligeledes kort over overvågningskameraer og detaljer om elektroniske radarsystemer, som overvåger landingsbaner og porte rundt om lufthavnen.

Kilder fra lufthavnen siger til avisen, at det er uklart, om der er tale om sjusk med hemmelige oplysninger, eller om nogen bevidst har samlet sikkerhedsinformationer.