Alvorlig sikkerhedsbrist i Heathrow

London Heathrow har indledt en undersøgelse af hvad, der skete, da et USB-stik med hemmelige og sikkerhedsklassificerede informationer blev fundet på gaden i den britiske hovedstad.

USB-stikket, som indeholdt 76 filer med kort, videofilm og forskellige dokumenter, var ikke krypteret og krævede intet kodeord. Det blev fundet af en mand, som satte et i en computer på et bibliotek. Da han så hvad det indeholdt, overlod han stikket til avisen Daily Mirror.

Ifølge avisen var der informationer om, præcist hvilken vej dronningen benytter på vej til lufthavnen og sikkerhedsarrangementerne omkring hendes rejser. Lignende informationer fandtes også for regeringsmedlemmers og udenlandske topfolks rejser. Det rummede ligeledes kort over overvågningskameraer og detaljer om elektroniske radarsystemer, som overvåger landingsbaner og porte rundt om lufthavnen.

Kilder fra lufthavnen siger til avisen, at det er uklart, om der er tale om sjusk med hemmelige oplysninger, eller om nogen bevidst har samlet sikkerhedsinformationer.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.