American har løst pilotproblemer

 

LUFTFART: Sidste uge meddelte American Airlines, at man ville få problemer med at bemande en række flyvninger i denne måned som følge af pilotmangel. Nu siger selskabet, at udfordringen er blevet løst.

American har sammen med fagforeningen Allied Pilots Association, der repræsenterer flyselskabets 15.000 piloter, forhandlet sig frem til en løsning, så alle Americans flyvninger i december kan gennemføres som planlagt.

”Så hvis Julemanden flyver, så flyver American også,” hedder det i en pressemeddelelse.

I sidste uge meddelte Oneworld-medlemmet American Airlines ellers, at man frygtede at måtte aflyse flere hundrede af sine i alt 200.000 flyvninger i denne måned, fordi der var problemer med piloternes vagtplaner.

Men efter aftalen med piloternes fagforening nu er kommet på plads, forventer det store flyselskab at gennemføre alle flyvninger her i julemåneden, hvor millioner af passagerer skal på vingerne med American.

American skriver ikke i pressemeddelelsen, hvilke aftaler der er indgået med piloternes fagforening og hvad det har kostet selskabet. American konstaterer blot, at piloterne har taget ekstra vagter, så alle flyvninger kan gennemføres. American skriver også, at man har flere piloter på stand by-vagter i denne måned end det normalt er tilfældet.

American Airlines og datterselskabet American Eagle har i snit 6.700 daglige flyvninger til omkring 350 destinationer i over 50 lande.

American har hubs i Charlotte i North Carolina, Chicago, Dallas, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, Phoenix og Washington D.C.

American, der var med til at grundlægge Oneworld-alliancen, har sammen med alliancens øvrige medlemmer i gennemsnit 14.250 daglige flyvninger til 1.000 destinationer i 150 lande.

Relaterede artikler:

American Airlines besvarer islandsk udfordring

Qatar Airways dropper tilnærmelse til American

American blev Airline of the Year 2017

 

x

Læs Også

500 millioner lavprissæder i Europa

For første gang har lavprisselskaberne i år med end en halv milliard flysæder på deres europæiske ruter. Om 10 år har de over 50 procent af det europæiske marked for rutefly, siger ny analyse.

Forbedret forhold mellem taxier og Københavns Lufthavn

Den tidligere anspændte relation mellem lufthavnen og ventende taxaer synes løst gennem et tættere samarbejde mellem lufthavnen og taxiselskaberne.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Easyjet klar til rute nummer 1000

Ved dette års vinterprogram kommer det britiske flyselskab op på over 1.000 helårs- eller sæsonruter. Easyjets første rute lettede i 1996 mellem London Luton og skotske Glasgow.

Lufthavn åbner nyt stort madområde

Københavns Lufthavn har taget et udvidet spiseområde i brug. Her kan passagerer vælge mellem et forøget udvalg af kendte danske og internationale varemærker. Der er også kommet en ny rygeterrasse.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.