American har løst pilotproblemer

 

LUFTFART: Sidste uge meddelte American Airlines, at man ville få problemer med at bemande en række flyvninger i denne måned som følge af pilotmangel. Nu siger selskabet, at udfordringen er blevet løst.

American har sammen med fagforeningen Allied Pilots Association, der repræsenterer flyselskabets 15.000 piloter, forhandlet sig frem til en løsning, så alle Americans flyvninger i december kan gennemføres som planlagt.

”Så hvis Julemanden flyver, så flyver American også,” hedder det i en pressemeddelelse.

I sidste uge meddelte Oneworld-medlemmet American Airlines ellers, at man frygtede at måtte aflyse flere hundrede af sine i alt 200.000 flyvninger i denne måned, fordi der var problemer med piloternes vagtplaner.

Men efter aftalen med piloternes fagforening nu er kommet på plads, forventer det store flyselskab at gennemføre alle flyvninger her i julemåneden, hvor millioner af passagerer skal på vingerne med American.

American skriver ikke i pressemeddelelsen, hvilke aftaler der er indgået med piloternes fagforening og hvad det har kostet selskabet. American konstaterer blot, at piloterne har taget ekstra vagter, så alle flyvninger kan gennemføres. American skriver også, at man har flere piloter på stand by-vagter i denne måned end det normalt er tilfældet.

American Airlines og datterselskabet American Eagle har i snit 6.700 daglige flyvninger til omkring 350 destinationer i over 50 lande.

American har hubs i Charlotte i North Carolina, Chicago, Dallas, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, Phoenix og Washington D.C.

American, der var med til at grundlægge Oneworld-alliancen, har sammen med alliancens øvrige medlemmer i gennemsnit 14.250 daglige flyvninger til 1.000 destinationer i 150 lande.

Relaterede artikler:

American Airlines besvarer islandsk udfordring

Qatar Airways dropper tilnærmelse til American

American blev Airline of the Year 2017

 

x

Læs Også

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.

Ny passagerrekord i München

Tysklands næststørste lufthavn rundede sidste år 44,6 millioner passagerer.

Officielt: Airbus lufter stop for A380

Airbus har svært ved at sælge dobbeltdækkerflyet. Nu antyder topdirektør, at produktionen måske indstilles.

Alsie Express får seat-only til udlandet

Det danske flyselskab vil i sommersæsonen sælge billetter til sydeuropæisk land – og får ny indenrigsrute.

AirBaltic lander ny passagerrekord

Det lettiske flyselskab airBaltic havde sidste år fremgang i passagertallet på 22 procent.

Sælger stumperne fra airberlin

Tysk auktionshus har online-auktion med alt fra flysæder, kabinetrolleyer til biler fra det krakkede flyselskab