Indtjeningen blandt flere store erhvervsrejsebureauer er under pres.

Fusion blandt erhvervsbureauer skal sænke omkostninger

Amex GBT’s forestående overtagelse af Hogg Robinson Group skal være med til at reducere udgifterne i en tid med faldende indtjening, lyder det i ny analyse.

American Express Global Business Travel vil købe den britiske konkurrent Hogg Robinson Group, HRG, for omkring 575 millioner dollars. Købet skal dog først godkendes af konkurrencemyndigheder i blandt andet EU og USA. Det kan ske allerede i andet kvartal i år. HRG vil også sælge sin Fraedom-division, der har specialiseret sig indenfor finansiel teknologi og software – i denne handel er kreditkortgiganten Visa køberen.

Købet af erhvervsrejsebureau-delen af HRG skal styrke Amex GBT og vil bringe Amex op på omsætningsniveauer, der svarer til Priceline Group og Expedia, skriver hjemmesiden Skift.com i en analyse.

Ligeledes vil Amex forstærket med HRG yderligere kunne presse leverandører som flyselskaber og hotelkæder til at give endnu lavere priser – til gavn for såvel Amex’ kunder og dets bundlinje, ligesom Amex med sin nye styrke kan tiltrække flere mindre og mellemstore erhvervskunder, der i dag ikke er kunder hos Amex. Det vil samtidig lægge pres på konkurrerende erhvervsrejsebureauer.

Mulige opsigelser
I sin analyse af Amex’ forventede overtagelse af HRG, skriver Skift.com, at synergien mellem Amex og HRG kan betyde behov for færre medarbejdere. Op mod otte procent af de nuværende ansatte, cirka hver 12., kan miste deres job som følge af den potentielle sammenlægning. Selve American Express Global Business Travel har omkring 12.000 medarbejdere, mens HRG har 14.000 (hovedparten arbejder dog for underleverandører til HRG).

En medvirkende årsag til Amex’ ønskede overtagelse af HRG er, at også store verdensomspændende erhvervsrejsebureauer har svært ved at tjene nok penge, skriver Skift.com – de seneste forudsigelser for Amex viser ifølge hjemmesiden, at frem mod år 2020 forventer Amex kun en årlig vækst på to procent indenfor travel management. I 2017 var Amex’ indtjening 11 procent lavere end i 2016.

Relaterede artikler:

På vej mod Danmarks største erhvervsrejsebureau

Globalt savner erhvervsrejsende det samme

Mezi.com falder i hænderne på American Express

 

x

Læs Også

Stort erhvervsbureau dropper dansk direktør

BUSINESS TRAVEL: Et af de største erhvervsrejsebureauer i Danmark har fra årsskiftet ikke en dansker som direktør eller salgschef på det danske marked – i stedet bliver der fjernstyring fra Sverige. Bureauet har Danmarks største private firmarejsekunde.

Forretningsrejsen er populær i de nordiske lande

Finnerne vil shoppe, svenskerne kan lide at bo på hotel, og nordmændene kan godt lide at slippe for de daglige pligter derhjemme. Det viser en undersøgelse BDC Travel.

Større rejsebudgetter i 2018

Flere rejser og flere penge til at booke fly og overnatninger for. Sådan ser 2018 ud ifølge en undersøgelse fra Business Travel Show.

BCD Travel i samarbejde med AirHelp

En ny service fra BCD Travel overvåger flyrejser og giver automatisk kunderne besked, hvis der kan søges kompensation for forsinkelser og flyaflysninger.

Tillægsydelser bliver stadig vigtigere

Det bliver mere og mere væsentligt for virksomhederne at få inkluderet principper i rejsepolitikken om brug af flyselskabernes tillægsydelser.

Ikke alle følger firmaets rejsepolitik

TURISME: Stort internationalt erhvervsrejsebureau påpeger, hvad der fører erhvervsrejsende på afveje ved hotelbookinger. ’Men det bliver bedre’, siger den danske direktør til standby.dk