Andre kunne lære af Bornholm

Bornholmerflyet på DAT’s stand på Rådhuspladsen i København lørdag eftermiddag. Foto Preben Pathuel.

Bornholmerflyet på DAT’s stand på Rådhuspladsen i København lørdag eftermiddag. Foto Preben Pathuel.

MANDAGSKLUMME: Rådhuspladsen var for lille til at tage imod alle fans af Borholm i lørdags i København. Tænk hvis andre turistkredse var lige så aktive i deres markedsføring.

Af Ejvind Olesen

Ganske vist er Københavns Rådhusplads ikke så stor, som den har været på grund af Metrobyggeri, men alligevel troede arrangørerne, at der var plads nok til at minde om Bornholms eksistens over for københavnerne på kanten af sæsonen.

Det var der ikke. Der var trængsel hele dagen igennem og flere løb ud for bornholmske specialiteter allerede midt på dagen, havdenten der var tale om smagsprøver eller salg.

Uofficielt regner man med, at ca. 50.000 kom forbi i det første forsøg nogensinde på denne centrale placering. De årlige julemarkeder på Bornholmerbådene er flyttet til Køge, og Bella Centers store rejseudstilling i januar – hvor Borholm var meget stærkt repræsenteret- er afløst af noget betydeligt mindre i Forum.

Derfor valgte man Rådhuspladsen i kølvandet på Dronningens hyldest. Dog uden at gå på balkonen. Og uden deltagelse af hverken dronning eller overborgmester. Til gengæld havde borgmesteren i Rønne været med til at spæde i kassen, så bornholmerne kunne drage til hovedstaden og gøre reklame for øen og dens produkter.

”Vi er meget glade for arrangementet og så mange tusinde københavnere blev lidt klogere på, hvad Bornholm har at tilbyde af såvel kulturelle oplevelser, som gode restauranter,” siger salgs-og marketingchef for Færgen, Lindy Kjøller.

”Ja, det er da rigtigt, at DAT med Bornholmerflyet også var med. Men vi har brug for gode flyforbindelser, og hvad der er godt for Bornholm, er også godt for os,” siger han til standby.dk.

Tænk, hvis andre regionale turistområder var lige så aktive over for københavnerne som Bornholm. Her er noget at lære for Skagen, Vestjylland, Sønderjylland og Fyn med flere. Det skal nok betale sig.