Klunkehjemmet fremvises i weekender – der skal købes billet via Nationalmuseet. Foto: Nationalmuseet.

D’Angleterre anbefaler Klunkehjemmet

Københavns nok fineste 5-stjernede hotel foreslår i sit nyhedsbrev muligheder for aktiviteter i og uden for Hotel d’Angleterre – blandt andet Klunkehjemmet, der sorterer under Nationalmuseet.

I sit nyhedsbrev for efterårets muligheder i København kommer Hotel d’Angleterre vidt omkring. ”Vi har samlet lidt af det, som du kan forkæle dig selv med på d’Angleterre og i vores skønne by,” står der blandt andet.

Hotellet anbefaler for eksempel Halloween i Tivoli mellem 12. oktober og 4. november. I den forbindelse har det 5-stjernede hotel en ”Halloween i Tivoli-pakke” med to overnatninger for to personer i en suite og entré for to til Tivoli til priser fra næsten 10.000 kroner.

Men mindre kan også gøre det. Hotellet foreslår gæsterne et besøg i dets butik på Hovedvagtsgade – eller dets Michelin-restaurant, Marchal. Her har køkkenchef Andreas Bagh eksperimenteret med nye smage og ingredienser – herunder en ny signaturret til menukortet.

Der er også en række muligheder og behandlinger i hotellets fine spa, Amazing Space – eller besøg i dets cocktailbar, Balthazars, der er åben onsdag til lørdag mellem klokken 16 og 02.

Conciergerne anbefaler
Nyhedsbrevet fra det berømte hotel på Kgs. Nytorv indeholder også en række anbefalinger fra dets concierger.

På Det Kongelige Teater kan man blandt andet opleve “Carmen” og “Figaros Bryllup”, og for de yngste kan “Alice i Eventyrland” og balletten med Bamses Billedbog måske friste, lyder det. Conciergerne foreslår også en tur til kunstmuseet Arken i Ishøj udenfor København, der frem til 20. januar næste år præsenterer en separatudstilling af Van Goghs værker.

Og så er der Klunkehjemmet. I en privat ejendom i nærheden af Nationalmuseet findes en stor herskabelig lejlighed møbleret i 1880’ernes klunkestil, hedder det i nyhedsbrevet.

Om Klunkehjemmet, der ligger på adressen Frederiksholms Kanal 18, skriver Nationalmuseet på sin hjemmeside, natmus.dk, blandt andet:

”I en privat ejendom i nærheden af Nationalmuseet findes en stor herskabelig lejlighed fuldt møbleret i klunkestil. Den er indrettet 1890 af grosserer Rudolph Christensen. Hans døtre, frøknerne Gerda og Ellen Christensen, har testamenteret Nationalmuseet indboet i dette enestående hjem.”

Videre hedder det: ”den stil, grosserer Rudolph Christensens hjem er præget af, kaldes klunkestil. Den har fået sit navn efter de utallige “klunker”, det vil sige små kugler af radiært stillede uldtråde, som tiden anvendte i rigt mål ikke alene på gardiner, sofaer og stole, men også som kantning på bordplader, hyldehjørner og meget andet.

Klunkerne blev så dominerende, at de med rette har givet navn til en hel stilperiode, der her i landet varede fra cirka 1880 til omkring 1900,” oplyser Nationalmuseet.

Relaterede artikler:

Optimismen blomstrer på Hotel d’Angleterre

To nye femstjernede hoteller i København

Hotel-concierger runder 100 medlemmer