Århus Charter på vej mod normalen

Jette Rantala og Ulla Stæt Andersen.

Jette Rantala og Ulla Stæt Andersen.

CHARTERREJSER: Efter sidste års underskud i det populære østjyske selskab på grund af Cimber Sterlings konkurs, er der igen plus på bundlinjen for et selskab, som i den grad lever af sine stamkunder.

Er der noget søstrene Ulla Stæt Andersen og Jette Rantala, indehavere af Århus Charter, ikke bryder sig om, så er det røde tal på bundlinjen. Sidste år kunne de ikke undgå det, for de fik et smæk ved Cimber Sterlings konkurs og endte med et underskud på 6,3 mio. kr. Det har de aldrig prøvet før, siden Ulla rev sig løs fra Falke Rejser og startede for sig selv for 25 år siden.

De er vant til at gå efter det sikre og dog alligevel med nyheder hvert år, bygget op på en solid base af stamkunder, som vender tilbage år efter år.

I regnskabsåret 2012/13 blev et til et bruttoresultat på 10 mio. kr., og i følge regnskabsmeddelelsen er det et tilfredsstillende resultat. Selv om den sidste del af sommeren bød på hård konkurrence og nedsatte priser – i hvert fald i hovedstadsområdet – forventer de også et tilfredsstillende resultatet i år.

Egenkapitalen er tæt på fem mio. kr.