Arlanda sænker lufthavnsafgifterne

I december satte Stockholm Arlanda Airport ny passagerrekord med 24,7 millioner. Målet er at blive Skandinaviens førende lufthavn og nu sænker Arlanda lufthavnsudgifterne igen.

”Vi sænker afgifterne for flyselskaberne for tredje år i træk og bliver dermed endnu mere konkurrencedygtige. At vi på tre år har kunnet tiltrække 15 nye interkontinentale direkte ruter er et tydeligt bevis på det”, siger Elizabeth Axtelius, direktør Aviation Business for lufthavnens ejer, Swedavia.

Swedavia sænker afgifterne med i gennemsnitligt én procent fra 1. april. Dermed er flyselskabernes lufthavnsafgifter sænket med i alt 6,5% de tre seneste år. Siden 2005 er Swedavias lufthavnsafgifter blevet sænket med mere end 20%.

”Når vi ser på lufthavnsafgifterne i sammenlignelige lufthavne i Europa, ligger vores priser omkring 20% lavere”, siger Elizabeth Axtelius.

”Vi arbejder også med incitamenter for flyselskaberne ved at indføre en ny volumenrabat. Jo flere passagerer, desto større rabat. Vi vil også give rabat til flyselskaber, som vælger at øge trafikken og satse på nye destinationer”, slutter hun.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.