Arlanda sænker lufthavnsafgifterne

I december satte Stockholm Arlanda Airport ny passagerrekord med 24,7 millioner. Målet er at blive Skandinaviens førende lufthavn og nu sænker Arlanda lufthavnsudgifterne igen.

”Vi sænker afgifterne for flyselskaberne for tredje år i træk og bliver dermed endnu mere konkurrencedygtige. At vi på tre år har kunnet tiltrække 15 nye interkontinentale direkte ruter er et tydeligt bevis på det”, siger Elizabeth Axtelius, direktør Aviation Business for lufthavnens ejer, Swedavia.

Swedavia sænker afgifterne med i gennemsnitligt én procent fra 1. april. Dermed er flyselskabernes lufthavnsafgifter sænket med i alt 6,5% de tre seneste år. Siden 2005 er Swedavias lufthavnsafgifter blevet sænket med mere end 20%.

”Når vi ser på lufthavnsafgifterne i sammenlignelige lufthavne i Europa, ligger vores priser omkring 20% lavere”, siger Elizabeth Axtelius.

”Vi arbejder også med incitamenter for flyselskaberne ved at indføre en ny volumenrabat. Jo flere passagerer, desto større rabat. Vi vil også give rabat til flyselskaber, som vælger at øge trafikken og satse på nye destinationer”, slutter hun.