Arlanda udvider

Foto: Tengbom.

Foto: Tengbom.

Swedavia investerer stort de kommende år for at leve op til den kraftige passagervækst. Nu indledes to projekter, der skal give plads til flere fly og skabe et smidigere flow for de rejsende.

”De store investeringer, vi har planlagt gennem længere tid sættes nu i gang for alvor på flere områder på Arlanda. Behovet er stort for at kunne modtage den voksende trafik og for at udvikle lufthavnen til at fortsætte med at sikre Stockholms og hele Sveriges tilgængelighed”, siger Kjell-Åke Westin, lufthavnsdirektør på Stockholm Arlanda Airport.

”Vi anlægger Ramp E, en 100.000 kvadratmeter stor stadeplads for fly, som ikke behøver at stå ved en gate. Den får plads til 11 normale fly eller fem fly af større modeller. Ramp E får direkte adgang til luft, el og brændstof, og der opføres personalerum, større teknikfaciliteter og p-plads til lufthavnens køretøjer.

Hertil kommer, at grænsekontrollen og transfersikkerhedskontrollen i gateområde 11-24 i Terminal 5 bygges om og får to nye passager. Der installeres flere rulletrapper og elevatorer, så det bliver lettere at komme fra plan tre til grænsekontrollen på plan fire. Desuden forhøjes taget for at skabe mere lys og luft i området”.

Siden 2010 er antallet af rejsende steget med 40% og Swedavia investerer 13 milliarder svenske kroner frem til 2043 for at imødekomme den fortsatte passagervækst.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.