Falck-Huset som Arp-Hansen Hotel Group nu har købt for et ikke oplyst millionbeløb. Foto: Falck.

Arp-Hansen på vej med endnu et hotel

Københavns største hotelkæde, Arp-Hansen, har købt Falck-Huset i det indre København. Bygningen er nabo til kædens nyeste hotel, Wakeup Copenhagen på Bernstorffsgade.

”Der går nogle måneder før planerne er klar. Jeg kan derfor ikke på nuværende tidspunkt sige, om det bliver buh eller bæh.”

Klik for stort format. Arp-Hansens tredje Wakeup-hotel i København har til venstre Falck-Huset som nabo. Foto: Arp-Hansen.

Sådan lød den korte melding fra Arp-Hansens koncernchef, Dorte Krak, til STANDBY.dk i forbindelse med nyheden om, at Arp-Hansen Hotel Group har købt Falck-Huset.

Den 5-etager høje bygning fra 1962 ligger tæt på Politigården – og støder op til Arp-Hansens nyeste hotel, kædens tredje Wake Up-hotel i København. Falck havde indtil sidste efterår hovedkvarter i Falck-Huset, men har nu flyttet hovedkvarteret til Københavns Sydhavn.

”Vi har overtaget ejendommen i Bernstorffsgade, der er nabo til vores Wakeup Copenhagen-hotel… Vi har købt ejendommen for at udvikle den til noget indenfor overnatningsindustrien,” skrev Dorte Krak blandt andet i dag i en mail til Finans.dk

Klik for stort format. Fra toppen af det nye Wakeup-hotel, der er nabo til Falck-Huset, står fra venstre koncerndirektør for salg og marketing, Birthe Becker, hotellets general manager, Lars Pallisgaard, og Dorte Krak, koncernchef hos Arp-Hansen. Foto: Henrik Baumgarten.

Flere muligheder
Da Dorte Krak heller ikke overfor STANDBY.dk er klar til at løfte sløret for planerne med Falck-Huset, åbner det naturligvis for spekulationer.

Arp-Hansen kan omdanne den nuværende bygning til endnu et hotel; dem har kæden foreløbig 13 af – 11 i det centrale København, et i Gentofte og et i Aarhus.

Ved sidste fintælling havde Arp-Hansens 13 hoteller 4.350 værelser; hvilket alene i København udgør cirka 22 procent af den samlede hotelkapacitet i hovedstaden.

Omdannes Falck-Huset til et hotel bliver det som nævnt nabo til Wakeup Copenhagen III; der er med sine 585 værelser i øjeblikket det femtestørste hotel i København. Det største er AC Hotel Bella Sky Copenhagen ved Bella Center med 812 værelser.

Falck-Huset kan blive smækket sammen med naboerne i Wakeup Copenhagen III for at skabe et endnu større hotel; cirka 40 procent af Arp-Hansens hotelværelser er i de tre Wakeup-hoteller i København og det enlige i Aarhus.

Bygningen kan blive til et finere Arp-Hansen hotel – eller kædens andet hostel i København. Falck-Huset ligger blandt andet overfor et hotel fra lavpriskæden CabInn, en konkurrent på lavprissegmentet, selv om Wakeup-niveauet er højere.

Endnu en mulighed er, at Arp-Hansen får – eller måske allerede har – tilladelse til at rive den snart 60 år gamle bygning med Falck-Huset ned og så bygge et nyt hotel op fra bunden.

1,8 millioner overnattende gæster
Arp-Hansen Hotel Group satte sidste år ny rekord i antal hotelgæster, i alt 1,8 millioner individuelle gæster – en stigning på 800.000 i 2017, oplyste koncerndirektør for salg- og marketing, Birthe Becker, for nylig til STANDBY.dk

Den store fremgang i overnattende hotelgæster sidste år hos Arp-Hansen blev båret af en generel stigende efterspørgsel i København og dermed en høj belægningsprocent – samt at 2018 var året hvor to af Arp-Hansens nyeste enheder var i brug hele året.

Det er de 315 værelser på kædens første hotel udenfor Storkøbenhavn, Wakeup-hotellet i Aarhus, samt ikke mindst Steel House Copenhagen tæt på Tivoli og Hovedbanegården. Steel House er med sine 1.150 senge på 253 værelser i forskellige størrelser et af Danmarks største kommercielle overnatningssteder.

Både Wakeup Aarhus og Steel House blev taget i brug i foråret/sommeren 2017 – og havde dermed deres første hele produktionsår i 2018.

Relaterede artikler:

Københavns nyeste hotel godt fra start

Hotel udvides til et af Københavns største

Ny liste over Danmarks rigeste hotelejere