Et kig ind i den store lobby på Wakeup 3-hotellet i København, der åbnede sidste måned. Foto: Arp-Hansen Hotel Group.

Københavns nyeste hotel godt fra start

Hovedstadens største hotelkæde har netop åbnet sit 3. Wakeup-hotel, det tostjernede hotel får fuldt udbygget 585 værelser. Et af kædens hoteller udvides til at blive koncernens største. 

”Det her kan du da ikke kalde en to stjernet-udsigt, vel,” siger koncernchef Dorte Krak fra Københavns største hotelgruppe, Arp-Hansen, da hun viser STANDBY.dk rundt på kædens nyeste hotel og vi er kommet til øverste etage.

Klik for stort format. Det nye Wakeup-hotel har fra sin øverste 10. etage en fantastisk udsigt over København. Fra venstre koncerndirektør for salg og marketing, Birthe Becker, hotellets general manager, Lars Pallisgaard, og Dorte Krak, koncernchef hos Arp-Hansen. Foto: Henrik Baumgarten.

Fra det nye Wakeup-hotels 10. etage, der kun bruges til morgenmadsrestaurant, er der en imponerende femstjernet udsigt mod Københavns Havn, Amager, lufthavnen kan ses i det fjerne – eller blikket kan rettes mod Tivoli, Christiansborg eller Hovedbanegården.

Med på rundvisningen på Wakeup-hotellet, kædens fjerde i dette tostjernede produkt, er også koncerndirektør for Arp-Hansens salg og marketing, Birthe Becker, og hotellets general manager, Lars Pallisgaard.

Han stod også i spidsen for åbningen af det første Wakeup-hotel for snart ti år siden, det ligger ved siden af søsterhotellet Tivoli Hotel & Congress Center, samt Wakeup-hotellet i Borgergade ved Kgs. Nytorv i 2014. Herudover har Arp-Hansen et Wakeup i Aarhus, kædens eneste hotel uden for København.

Det nye Wakeup-hotel med 31 fuldtidsstillinger ligger som genbo til Danmarks største 5-stjernede hotel, Marriott, og får det kommende store Scandic Spektrum-hotel som nabo når det åbner i 2021.

Wakeup-hotellet åbnede i midten af oktober – til at begynde med er alle 342 værelser på de ni etager i den tidligere kontorbygning klar samt restauranten på 10. sal. De resterende værelser, der bygges i en fem etager høj vinge ved siden af hotellet, er sammen med parkeringskælderen klar til marts næste år.

Dermed har hotellet 585 værelser – i tre priskategorier: Standard, Sky og Heaven. Værelserne er som sådan ganske ens, men nogle har døre mellem sig så de kan bruges af for eksempel familier.

Appellerer til gæsten i Mercedes
”Vi har brugt mange penge på at indrette værelserne med kvalitet, alene badeværelserne koster over 100.000 kroner stykket – det kunne vi have gjort billigere med for eksempel betonvægge i stedet for de runde glasvægge, men vi skal også have en standard her på hotellet som appellerer til gæsten, der parkerer sin Mercedes når han bor her,” siger koncernsalgsdirektør Birthe Becker under rundvisningen.

Klik for stort format. Et typisk værelse på det nye Wakeup-hotel, der ligger tæt på Tivoli og Københavns Havn. Foto: Arp-Hansen Hotel Group.

Det nye Wakeup-hotel har en stor lobby – i stueetagen ligger også en bar, hvor der døgnet rundt kan købes mad og drikke. Lobby-området skal også bruges til morgenmad, da restauranten på 10. etage kun har plads til 220 gæster og dermed ikke kan huse alle hotellets gæster når der er fuldt hus.

Hotel bliver kædens største
Arp-Hansen har efter ibrugtagningen af det nye Wakeup-hotel ingen planer om nye hoteller – eller at sælge nogle af sine nuværende.

”Vi holder selvfølgelig hele tiden øje med København og ser om der kunne være noget spændende, men vi har ingen konkrete planer,” siger Dorte Krak og tilføjer, at hotelkæden selv ejer sine hotelbygninger.

Næste projekt bliver udvidelsen af kædens andet Wakeup-hotel, i Borgergade, fra de nuværende 498 værelser med yderligere 272 – med 770 værelser bliver Borgergade det største hotel hos Arp-Hansen når udbygningen til over 400 millioner kroner er færdig i 2020. Arp-Hansens største hotel i antal værelser er i dag Tivoli Hotel & Congress Center med 679 værelser.

Når alle værelserne på det nye Wakeup er i brug til marts næste år råder Arp-Hansen på sine 13 hoteller over 4.350 værelser – heraf er de cirka 2.000 på de fire Wakeup-hoteller. I alt har Arp-Hansen over en million overnattende hotelgæster om året og omsatte i sidste regnskabsår for 1,2 milliarder kroner, hvilket gav et overskud på 286 millioner kroner.

Niveauet på hotellerne er fra to til fire stjerner – Arp-Hansen har ingen planer om et femstjernet hotel. ”Vi har selvfølgelig regnet på det, men vi skal ikke ind på det marked. Omvendt kan du sige, at vores 71 Nyhavn-hotel er femstjernet. Det kunne det være ifølge den europæiske Hotel Star Union, men vi har ingen stjerner på 71 Nyhavn, fordi nogle firmaer ikke tillader, at deres ansatte bor på femstjernede hoteller,” siger Birthe Becker.

Relaterede artikler:

Klar til åbning af årets største hotel i København

Nyt rekordår for Københavns største hotelgruppe

Hotel udvides til et af Københavns største