Arrivas app sælger nu togbilletter til næsten hele Danmark – uanset, hvilket selskab, den rejsende kører med. Foto: Arriva.

Arriva sælger togbilletter til hele Danmark

Nu kan passagerer købe togbilletter til det meste af landet via Arrivas app. Det nye tiltag gælder rejser med Arriva, DSB eller flere andre togoperatører. Endnu er for eksempel Metroen ikke med.

Når en passager rejser fra Aarhus til København med IC-tog, fra Valby til København med S-tog eller et regionaltog fra Silkeborg til Skjern, kan vedkommende fremover købe hele togbilletten via Arrivas app.

Det er et nyt tiltag fra Arriva, hvorfra Kenneth Korsgaard, salgs- og marketingchef, siger:

”Med vores nye lancering kan kunden købe togbilletter til og fra alle stationer i Danmark via Arrivas app, uden at spekulere på, om der står Arriva eller DSB på toget, eller om man rejser med regional, IC eller S-tog. Det eneste kunden skal gøre, er, at downloade Arrivas app. Det gør det mere enkelt og sammenhængende – og skaber en bedre rejseoplevelse for kunden.”

Kenneth Korsgaard siger til STANDBY.dk, at i næste fase af togselskabets app, der kommer på sporet i første kvartal af næste år, åbnes der yderligere for kombinationsrejser – så der blandt andet via appen også kan købes billetter til for eksempel letbane, metro og privatbanerne.

Arriva, der navnlig er store i det midt- og vestjyske, har 10-15 procent af det samlede marked for togpassagerer i Danmark, 7,5 millioner rejsende om året, oplyser Kenneth Korsgaard. Arriva har givet bud på at drive yderligere en række jernbanestrækninger, blandt andet Svendborgbanen. Afgørelsen kommer formentlig på torsdag.

På Arrivas app kan passagerer udover togbilletter til hele landet også finde Arrivas OneDay og YourWay-billetter. Dermed får Arrivas kunder via appen et overblik over, hvilke billetter der er mulige på den valgte rejse samtidig med, at kunden hver gang får fremvist den billigste billet.

Arriva støtter klima- og miljøforskning
Arriva lancerer i disse dage ikke blot en ny måde at sælge enkeltbilletter på. Når Arrivas passagerer fremover køber en billet via Arrivas app, støtter de samtidig miljøforskning.

Det er resultatet af et nyt samarbejde mellem Arriva og Danmarks Tekniske Universitet (DTU), hvor DTU for hver solgt togbillet via Arrivas app modtager 1 krone. Det samlede beløb skal anvendes på forskningsaktivitet, som skal bidrage til at udvikle nye miljøvenlige teknologier.

”I hele vores forretning har vi fokus på, hvordan den kollektive trafik kan bidrage til grøn omstilling. Det er samarbejdet med DTU Miljø en naturlig forlængelse af,” siger Kenneth Korsgaard.

Relaterede artikler:

Togdrift til Struer og Svendborg i udbud

Lufthansa tager toget

Amadeus er på sporet