En malaysisk rigmand står bag planer om et 94 værelser stort luksushotel i fire etager i Grønlands hovedstad, Nuuk.
Projektet om hotellet i centrum af Nuuk er netop sendt til offentlig høring. Hotellet skal ligge i den såkaldte Kolonihavnen i hjertet af den grønlandske hovedstad, skriver avisen Sermitsiaq på sin hjemmeside. Der er ikke noget om, hvornår hotellets kan åbne.
Luksushotellet, der omfatter 94 værelser, restaurant, bar og lounge samt konference og mødefaciliterer samt fitness og spa, skal ligge for enden af Kolonihavnen.
Bag projektet står Berjaya Corporation Group of Companies, der ejer og driver luksushoteller rundt om i Asien og Stillehavsområdet.
Borgmester Charlotte Ludvigsen glæder sig over hotelprojektet og siger til Sermitsiaq: “Vores turismestrategi er at tiltrække de pengestærke turister, som sådant et hotel henvender sig til. Et enkelt hotel betyder ikke, at vi har nået det mål, men det er et stort skridt i den rigtige retning.”
”Det er et internationalt projekt i et følsomt område. Projektet vil få megen omtale, men funktionen er allerede en del af kommuneplanen, og forvaltningen vurderer, at projektet vil have en positiv indvirkning på området og byen,” står der i sagsfremstillingen fra direktør Hans Henrik Winther Johannsen fra Forvaltning for Anlæg og Miljø.
To andre udvalg, Anlæg og Miljø samt Økonomi og Erhverv, har tilsluttet sig, at projektet kan drives videre.
Skal opfylde FN’s 17 klimamål
Forvaltningsdirektøren påpeger, at kommunen tilbage i 2014 holdte en idekonkurrence for en udvikling af Kolonihavnen, hvor flere grønlandske tegnestuer deltog.
”Tegnestuen Riis vandt konkurrencen, og vinderforslaget dannede rammerne for det efterfølgende kommuneplantillæg, som i dag stadig er gældende. Planen indeholder blandt andet et byggefelt til et hotel, så funktionen er allerede en del af visionen for Nuutoqaq,” påpeger Hans Henrik Winther Johannsen.
”Med den kommende lufthavnsudvidelse står Nuuk overfor en spændende udvikling, hvor antallet af besøgende forventes at vokse betragteligt. Derfor er det kærkomment, at mulighederne udvikles og at der i byen er et varieret tilbud af forskellige hotel- og overnatningsmuligheder, hvilket også er i fin tråd med Hovedstadsstrategien,” lyder det i indstillingen for det planlagte nye hotel.
Et krav til det nye hotel er blandt andet, at det skal opfylde FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed.
På årsbasis har Grønland i nærheden af 85.000 turister, hvoraf cirka 27.000 er krydstogtsgæster. Af de 58.000 landbaserede turister er omkring halvdelen fra Danmark, Grønlands klart største marked.
Relaterede artikler: