Baltikum cruise i top hos MSC Cruises

”Danskerne er gode kunder til vore krydstogter fra København, men også til Middelhavet,” siger Claes Tamm, nordisk chef for MSC Cruises, som møder kunderne på Ferie & fritid i Bella Center.

MSC Cruise får flere og flere danske passagerer. Så mange, at rederiets fremgang er størst i Danmark i forhold til Sverige (nogenlunde uændret) og Norge (tilbagegang). Dermed viser trenden stort set det samme, som hos det rederi, der formentlig er størst på det danske marked, nemlig Royal Caribbean Cruise Line.

”Vi har også et stort udbud med ugentlige afgange fra København til Baltikum og op langs de norske fjorde. Her er fordelingen omkring 60 procent, der vælger turen til St. Petersborg og 40 procent de norske ruter,” siger Claes Tamm.

”Vi får dog også flere og flere, som vælger en af de mange muligheder i Middelhavet, og i Danmark køber man en pakke indeholdende både krydstogt og flyrejser. Så er man også sikret, hvis der skulle opstå forsinkelser efter pakkerejseloven.”

”Det bryder agenterne sig jo ikke om af hensyn til manglende provision?”

”Sådan er det hos nogen. Ikke hos os. Vi giver fuld provision både på krydstogt og transport.

Vi er med på udstillingen i Bella Center fordi vi fra tidligere ved, at vore danske kunder er meget aktive på messer og gerne planlægger og booker ferie umiddelbart efter en messe”, slutter Claes Tamm.