Banedanmark talte tunnel med to gange

banedanmarkHverken Banedamark eller eksterne konsulenter opdagede, at en tunnel til 178 millioner kroner på den nye bane mellem København og Ringsted var talt med to gange.

Det fremgår ifølge Ingeniøren af en beretning statsrevisorerne: ”Det er en klar fejl, og det er beklageligt, siger Banedanmarks økonomidirektør, Søren Stahlfest Møller, der forklarer, at fejlen kunne ske, fordi den nye bane var første projekt, hvor Banedanmark brugte Ny Anlægsbudgettering, og at metoden var ny både for Banedanmark og for rådgiverne, skriver tv2.dk.

Ifølge Banedanmarks seneste prognose forventes det, at projektet vil koste 8,2 milliarder kroner. Det oprindelige budget lød på 11,5 milliarder.

Ifølge Banedanmark skyldes mindreforbruget hovedsageligt, at entreprenørbuddene lå en milliard kroner lavere end forventet, og at projektet er blevet optimeret på forskellig vis.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.