Banedanmark under skærpet tilsyn

Hos både de borgerlige partier og i Socialdemokratiet er man så bekymrede over Banedanmarks måde at håndtere signalprojektet til 20 milliarder kroner på, at man sætter selskabet under skærpet tilsyn, skriver Jyllands-Posten.

Projektet er allerede to år forsinket og hele reserven på fire milliarder kroner er brugt, inden man har fået de første signaler til at fungere tilfredsstillende. Flere eksperter advarede i Jyllands-Posten søndag om, at projektet med stor sandsynlighed bliver både dyrere og endnu mere forsinket.

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen: ”Udviklingen omkring signalprojektet er stærkt bekymrende med yderligere forsinkelser og fordyrelser”.

Han kræver en orientering hver måned af Banedanmark. På den måde vil han forsøge at forhindre, at signalprojektet udvikler sig til en skandale.

Han har opbakning fra Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn: ”Jeg synes, at Kristian Pihl Lorentzen har en pointe. Vi vil derfor føre et skærpet tilsyn med Banedanmark og have en tæt kontakt, så vi sikrer, at de ikke begynder at lave sjove ting”, siger han til Jyllands-Posten.

Liberal Alliance er også bekymret over udviklingen. Partiets transportordfører, Willum Christensen mener, at man bør overveje at se på hele projektet og lave en ny vurdering af, om det nu også er den rigtige teknologi, man bruger 20 milliarder kroner på.