Bangkok mister sine turister

Ifølge den australske avis Sydney Morning Herald laver hotellernes kunder alternative arrangementer med hensyn til møder, bryllupper, konferencer og ferier, skriver politiken.dk.

 

Hotelbelægningen faldt i oktober til 60%, hvor den for et år siden lå på 75%, fortæller direktør for Thailands hotelsammenslutning, Prakit Chinamourphong.

Han venter, at også november bliver dårligere end sidste år og regner med en belægningsprocent på 70, hvilket er 15 procentpoint under november sidste år.

 

Turisternes tilbageholdenhed sker, selv om oversvømmelserne ikke har ramt byens hovedområder for shopping – Sukhumvit og Rachaprasong.

 

Piyaman Tejapaibul, der er talskvinde for Thailands turistråd, kan ikke komme med en vurdering af det tab, man lider på grund af svigtende international turisme. Der tabes på indtægter fra grupperejser, som forsvinder. Kinesere, der dropper deres ferie og at rejsevejledningerne er blevet skærpet i lande som Australien, Japan, Singapore, England og Danmark, der advarer mod rejser til den thailandske hovedstad.

 

Flyselskaber mærker også faldende interesse. Direktør i Thai Airways, Piyasvasti Amranand, siger, at ingen har lyst til at komme, når rejsevejledningerne er skærpet i så mange lande. All Nippon Airways og Cathay Pacific har skåret i sine afgange til Bangkok.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.