Forum Copenhagen (Foto: Ib Rasmussen | Wikimedia Commons)

Bella Center siger farvel til Forum

Aftalen mellem parterne udløber til marts og bliver ikke fornyet, ”men det er helt udramatisk,” siger adm. direktør Allan Agerholm og henviser til nye haller og udbygningen i Bella Center.

Aftalen mellem BC (Bella Center) Hospitality Group og Forum, som blev indgået i 1997, da den traditionsrige bygning på Frederiksberg blev solgt til direktør Poul Sundberg, er opsagt med udgangen af marts næste år.

Det betyder, at Forum igen skal til at stå på egne ben som udstillings-og kongreshal, eller eventuelt overgå til noget helt andet. Det var mandag ikke muligt for STANDBY.dk at få kontakt med Poul Sundberg, men det kommer næppe bag på ham, som længe har anet, hvad vej det gik. Der har efter hvad vi erfarer været forhandlet i mere end et år om en eventuel fortsættelse af samarbejdet

Administrerende direktør Allan Agerholm fra BC Hospitality Group lægger ikke skjul på, at meget har forandret sig i København.  ”Vi har fået Royal Arena, som det helt store kompleks, og K. B. Hallen er på vej som nybyggeri. Valby Hallen renoveres, og selv er vi ved at udvide med en hal i nogenlunde i samme størrelse som Forum,” siger han til STANDBY.dk.

Forretningsmæssig beslutning
I den officielle meddelelse siges det videre: ”Der er tale om en ren forretningsmæssig beslutning fra koncernens side, hvor vi, efter at have drevet Forum Copenhagen i en lang årrække, nu ønsker at fokusere på andre områder. Vores sidste arrangement bliver 16. marts næste år, og derefter tager vi ikke mere business ind.”

Bag kulisserne nævnes det, at der allerede er købere til en nyopført bygning med helt andre opgaver, når og hvis man kan få de nødvendige tilladelser af Frederiksberg Kommune ud fra den bestående lokalplan.

Forum er en historisk bygning fra 1929 med en unik beliggenhed på Frederiksberg i hjertet af København, og en metrostation lige uden for døren. I dag er der en kapacitet på cirka 9.000 siddepladser til koncerter og events, og det er kun overgået af Royal Arena på Amager med plads til 10-12.000 tilskuere til koncerter og store sportsarrangementer.

Nu er der stemning og fest
Historien med Forum er først og fremmest med 6-dages løb i hovedrollen. Det var folkefest i København, også om natten, fordi rytterne i mange år kørte i 24 timer i døgnet hvert år i januar.  ”Nu er der stemning og fest,” rungede gennem natten.

Derudover blev der spillet mange håndboldlandskampe, og allerede i 1972 var der 5.000 tilskuere til en ishockeylandskamp mellem Danmark og Italien. Isbanen holdt dog ikke så længe, fordi det dengang tog lang tid at tø banen op til en ny udstilling – uden kolde fødder. 

Stauning lagde grundstenen
Ellers var Forum, hvor grundstenen blev lagt af statsminister Thorvald Stauning, først og fremmest biludstillinger og store temaudstillinger, som ”den store engelske”, fødevaremesse, årlige mejeriudstillinger og de senere år bogmesser og en enkelt rejsemesse, inden den del af virksomheden fra Bella Center lukkede ned. I mange år var det også en stor begivenhed, når Walt Disney store iceshow kom forbi. 

God investering
Købesummen for Poul Sundberg for en snes år siden menes at have været mellem 40 og 50 millioner kroner, og han har undervejs renoveret for cirka 70 millioner kroner, men uanset hvad Forum skal bruges til, eller eventuelt rives ned, vil der sandsynligvis være en pæn gevinst for den historiske investering.

Relaterede artikler:

Udstillere glade for Ferie i Forum

Igen Forum-rejsemesse i København

Rejsemesse i Forum afløser Bella Center