Bedre indtjening for flyselskaber

Den tidligere prognose fra juni regnede med en global indtjening på tre milliarder dollar, skriver IATA, International Aviation Transport Association ifølge travelreport.se.

 

Passagertrafikken ventes at stige med 5,3% i 2012, det er 0,5 procentpoint bedre en juniprognosen. Nettooverskudsmarginalen ventes at falde fra 1,4% i 2011 til 0,6% i 2012. Her lå den tidligere prognose på 0,5%.

 

Vurderet på de forskellige regioner forventes de europæiske flyselskaber at komme ud med et samlet tab på 1,2 milliarder dollar i 2012, 0,1 milliarder dårligere end i den tidligere prognose. De nordamerikanske flyselskaber ventes til gengæld at opnå overskud på 1,9 milliarder dollar, 0,5 milliarder bedre end tidligere prognoser og bedre end 2011 som lød på 1,3 milliarder dollar.

 

For 2013 spår IATA at flyselskabernes overskud stiger til 7,5 milliarder dollar, med en marginal på 1,1%. Forbedringen ventes at ske med baggrund i en noget stærkere økonomisk vækst og faldende oliepriser.

 

De europæiske flyselskaber ventes at være de eneste, som vil have røde tal på bundlinjen i 2013. Tabene ventes dog at blive mindre end i 2012.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.