Lys over svenske skibakker, foto: Kläppen via Visit Sweden.

Bedre lys på svenske skidestinationer

En række svenske skidestinationer bruger millioner på at give endnu bedre belysning på pisterne. Dermed øger de deres tiltrækningskraft ved at kunne holde pisterne længere åbne.

Bedre lys over pisterne optimerer mulighederne for skiløb sent om eftermiddagen og om aftenen og giver dermed længere skidage. Flere svenske skidestinationer er skiftet til LED-belysning, der er mere miljørigtig ligesom mere lys giver større sikkerhed på pisterne.

Sådan lyder meldingen fra Visit Sweden, der promoverer Sverige som rejsedestination.

Mere lys over de svenske skidestinationer vidner om, at flere destinationer er enige om, at det er værd at sætte store summer af til formålet, og at mere lys er til glæde for skigæster, antal skitimer, miljø og sikkerhed.

Alene i Isaberg, der ligger nogle få timers kørsel fra København, er der forud for dette års skisæson brugt en halv million svenske kroner på ny belysning. Nu oplyser LED-lys Isabergs hvide bakker, og der vil være tændt i et længere tidsrum end tidligere, hvilket giver mulighed for endnu mere aftenski end før.

”Den forbedrede belysning på pisterne er en praktisk foranstaltning, LED er mere miljørigtigt og giver bedre lys. Men det kan give en stor effekt for skiløberne, for jo mere lys, jo længere bliver de mulige skiperioder, så man kan få lange dage på ski,” siger Anna Kron Boysen, pressechef for Visit Sweden i Danmark, og tilføjer:

”Herudover åbner det i højere grad mulighed for at tage på ski en enkelt dag eller to, fordi man kan få så meget skiløb ud af selv en kort tur.”

Ny belysning for millioner
I et andet kendt svensk skisportsområde, Kläppen i Sälen er belysningen på pisterne forud for denne skisæson ligeledes optimeret. Den gamle belysning erstattes af ny, moderne LED-belysning til cirka tre millioner svenske kroner. Investeringen i LED vil give et bedre lys for skiløberne – og med forbedringen kan Kläppen dagligt holde åbent på pisterne frem til klokken 18, oplyser Visit Sweden.

Også Lofsdalen tænkes der i bedre lys for at optimere aftenskiløbet og dermed forbedre gæsteoplevelsen. Belysningen er også her udskiftet til LED, som bruger mindre strøm.

Orsa Grönklitt udskiftede allerede for tre år siden deres pistebelysning, som stadig giver en effektiv aftenbelysning. Også derfor holder Orsa Grönklitt allerede åbent for aftenskiløb flere aftener i ugens løb.

Visit Sweden ejes ligeligt af den svenske stat gennem Erhvervsministeriet og det svenske turisterhverv gennem Svensk Turism AB.

Relaterede artikler:

Alarmcentral klar til skiskader for 13 millioner

Østrig tiltrækker stadig flere danske skiturister

Atter klar til ski på nichedestination