Østrig er blandt danskernes skifavoritter. Foto: Schladming-Dachstein, Dachstein Gletscher, ©Herbert Raffalt.

Østrig tiltrækker stadig flere danske skiturister

Et af de største skiområder i Østrig så sidste år en fremgang på 20 procent i danske besøgende. Danmark er på 10. pladsen over lande med flest skiturister i Østrig.

Området i og omkring Salzburg-regionen tæller mange kendte skisportssteder. Målt i danske overnatninger i vintersæsonen 2017/18 var Wagrain, som altid, størst, fulgt af Saalbach, Bad Gastein, Sölden og Ischgl.

I alt blev det sidste vintersæson til over en million danske overnatninger i blandt andet de mange østrigske skisportsområder; de officielle tal fra Østrigs svar på Danmarks Statistik siger, at der i sæsonen var 206.000 danske ankomster i alpelandet. Det er mere end to ud af tre danske ankomster hele året i Østrig. Danmark er på 10. pladsen over lande med flest skiturister i Østrig.

Flere af de kendte østrigske skisportssteder omfattes af konceptet Ski Amadé med blandt andet Schladming-Dachstein – i samme område ligger også den danske topscorer, Wagrain. I alt har denne del af Østrig cirka 40 procent af alle danske overnatninger i vintersæsonen.

Udover Schladming-Dachstein omfatter de fem Ski Amadé-regioner, der markedsføres som Østrigs største skiparadis, også Salzburger Sportwelt, Gastein, Hochkönig og Großarltal.

Stor stigning fra Danmark
For at præsentere nyt fra Ski Amadé og Schladming var der tirsdag pressemøde i København. Her deltog Christoph Eisinger, direktør for Ski Amadé, og Mathias Schattleitner, direktør for Schladming-Dachstein, med vinterens nyheder fra Ski Amadé og Schladming-Dachstein.

Alene Schladming så sidste år en stigning på 20 procent fra Danmark til over 47.000 overnatninger og er 8. største destination for danskerne om vinteren. ”Det danske marked er virkelig gået frem for os, vi forventer dog ikke samme store stigning i den kommende sæson,” sagde Mathias Schattleitner fra Schladming-Dachstein til STANDBY.dk i forbindelse med pressemødet og tilføjede:

”Hvilket skiområde, der er det største, kan jo gøres op på mange måder. Drejer det sig om området med flest pistekilometer, flest lifte, fleste hotelsenge – eller noget helt andet.”

I alt har de fem Ski Amadé-regioner over 750 pistekilometer, der er over 350 pister og 270 lifter eller gondoler.

Blandt de mange nye eller nyere tiltag i regionerne er pakker som “Ski Amadé – made my day,” ”Mini Week” til de mindste, app’en Ski Amadé Guide, ”data skibrille” med live navigation lige som der i regionen er 400 hotspots med gratis Wi-Fi.

Relaterede artikler:

Varm sommer mindskede ikke salg af skirejser

Rejsebureau skifter navn

Skirejsebureau vil lave firmarejser