SOS International er klar med 13 ambulancefly og 400 forudbookede sæder til hjemtransport af skiskader. Foto: SOS International.

Alarmcentral klar til skiskader for 13 millioner

SOS alarmcentral er klar med 13 ambulancefly og 400 forhåndsbookede flybilletter, når danskerne er på skiferie. Danskerne de billigste skiskader i Norden.

Hvert år kommer flere end 700 danskere så slemt til skade på skiferie i udlandet, at de får brug for lægehjælp og rejseassistance via alarmcentralen hos SOS International.

Med baggrund i de seneste sæsoners skiskader er SOS International vel forberedt på årets skader. Selskabet håndterede sidste sæson danske skiskader, der løb op i skadeudgifter på mere end 13 millioner kroner. Alligevel ligger danskerne i den billige ende blandt nordiske rejsende.

“Når vi ser på hvem, der kommer til skade på skiferien, og hvad det koster at få dem lappet sammen og fragtet hjem, så har danskerne i gennemsnit de billigste skader sammenlignet med både svenske og norske skiløbere,” siger Karin Tranberg, divisionsdirektør i SOS International.

“Danskernes billigere og mindre alvorlige skader kan hænge sammen med, at mange danskere gør deres første, forsigtige forsøg på ski i alperne. Svenskere og nordmænd har derimod øvet sig hjemmefra, før de søger større udfordringer, og det betyder højere fart og voldsommere skader, når det så går galt,” vurderer hun.

Tidlig travlhed
Hvert år forbereder alarmcentralen sig på ekstra travlhed i uge 7 og 8. I år har SOS International planlagt 13 ambulanceflyvninger og forhåndsbooket flere end 400 pladser på rutefly fra alperne for at sikre plads til de mange, der kommer til skade.

De første uger af 2018 tyder på, at det bliver en travl sæson på alarmcentralen: “Det lader til, at de gode sneforhold trækker, for vi har allerede tidligt på sæsonen fået mange henvendelser fra tilskadekomne, og vi har haft fyldte afgange på de ambulancefly, vi har sendt til alperne de seneste uger,” siger Karin Tranberg.

Alarmcentralen har sat ekstra assistancekoordinatorer på arbejde og oprettet et dedikeret skiteam til at stå for hjemtransporter i højsæsonen fra uge 3 til 11.

Relaterede artikler:

Undgå Rødt Kort på skiferien

Sådan kommer vi forskelligt til skade på ski

Undgå overbehandling på populære rejsemål

 

x

Læs Også

Endnu mere for pengene i Tyrkiet

Den stærkt dykkede tyrkiske valuta gør det endnu billigere for turister. Dagligvarer, der for 3 måneder siden kostede hvad der svarede til 153 danske kroner, koster i dag 90 kroner.

Danmark blandt Berlins største turist-leverandører

I årets første seks måneder var der 93.300 danske ankomster til den tyske hovedstad – Danmark er 7. største land i udenlandske ankomster. I alt havde Berlin i årets første halvår en fremgang på 4,4 procent.

Færre charterpassagerer i danske lufthavne

Sidste måned var der 31.000 færre charterpassagerer i Danmarks tre største lufthavne end i juli sidste år. ”Men der er en god forklaring,” siger formand for charterselskabernes brancheforening.

Brande slukkede ikke turistrøm til Californien

Rekord for 8. år i træk, og hjælpefonde reddede turisterhvervet i vinområderne i Napa Valley efter katastrofale ødelæggelser sidste år. Over 100.000 mexicanske turister om ugen.

Bravo Tours får stor vækst til Tunesien

Danmarks 3. største charterrejsebureau vendte i år tilbage til den nordafrikanske stat efter terrorangrebet i 2015 - og forventer næste år at tredoble antallet af turister. Spies er endnu afventende.

Godt chartersalg på årets varmeste dag

Danmarks tre største charterrejsebureauer melder alle om godt salg i går, onsdag, årets hidtil varmeste dag i Danmark.