Bella Center er klar til sin årlige Fri-messe med fokus på blandt andet camping og udendørslivet under ferien. Foto: Bella Center.

Bella Center klar med fritidsmesse

I weekenden 18-20. januar har Bella Center atter feriemessen Fri, der betegnes som ”Danmarks største camping- og fritidsmesse.” Vi har alle spillerne på markedet, lyder det fra Bella Center.

Der er op mod 60 udstillere til feriemessen Fri med fokus på camping- og udelivsæsonen som i år afvikles for anden gang i Bella Center Copenhagen under navnet Fri. Før var det en ren campingmesse, Camping i Bella. Årets Fri i Bella Center holdes mellem fredag den 18. og søndag den 20. januar.

Fri-messen i Bella Center koncentrerer sig navnlig om camping-aspektet, men har også blandt sine over 50 udstillere fra ind- og udland andre områder med alt fra trekkingture, teltferie, havkajakker, golfrejser – men også campingvogne og autocampere.

Til STANDBY.dk siger udstillingschef i Bella Center, Søren Lindquist: ”Vi forventer op mod 10.000 besøgende til Fri Camping i Bella. Messen rækker ud efter en voksende bevægelse med den anskuelse, at netop når man har ferie er man fri til at gøre hvad man vil.”

”Fri har stadig fokus på camping, men vi vil i stigende grad koble camping mere sammen med generel fritid ved at give det gammeldags campingbegreb en ny form,” siger Søren Lindquist og tilføjer:

”Vi betegner Fri som Danmarks største camping- og fritidsmesse, fordi vi på Fri-messen har alle spillerne på markedet. Det er rigtigt, at Ferie for Alle i Messecenter Herning også har stor fokus på camping, men vi har de samme udstillere som der er i Herning – og ikke mange fra Sjælland kører vel til Herning, men kommer i stedet til os i Bella Center for at se nyheder og få inspiration.”

”Vi ville ikke kalde Fri for Danmarks største camping- og fritidsmesse, hvis vi ikke var sikre på at have alle udstillerne på markedet,” tilføjer Bella Centers udstillingschef, Søren Lindquist.

Fri-messen i Bella Center har sin egen hjemmeside: bellafri.dk

Camping har mange overnatning
Camping står for 20 procent af danske og udenlandske overnatninger i Danmark. ”Det er den overnatningsform, der har bidraget mest til væksten i dansk turisme,” lød det for nylig fra Dansk Erhverv med henvisning til nye tal fra Danmarks Statistik.

”2018 blev et godt campingår. Faktisk er camping den overnatningsform, der har bidraget mest til væksten i dansk turisme i år,” sagde Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv.

Camping står med 10,7 millioner overnatninger for 20 procent af alle danske og udenlandske overnatninger i Danmark. 95 procent af campingovernatningerne foretages i perioden januar til september, oplyser Dansk Erhverv.

Relaterede artikler:

2018 blev godt dansk campingår

Odense på vej med ny stor rejsemesse

Turismen giver 137.000 danske arbejdspladser