Palace Hotel på Rådhuspladsen i København – med Rådhuset til højre. Foto: Scandic Hotels.

Berømt hotel renoveres for millioner

Palace Hotel på Rådhuspladsen i København kunne have været 5-stjernet, men det ønskede Scandic ikke. Nu investerer Scandic tocifret millionbeløb i det ikoniske hotel.

Scandic, Danmarks største hotelkæde med foreløbig 25 hoteller, vil bruge  tocifret millionbeløb på en delvis ombygning af Palace Hotel, der har 169 værelser og suiter. Bygningen med Palace-hotellet ejes af den netop afgåede bestyrelsesformand i SAS, Fritz Schur.

Scandic, der har drevet Palace-hotellet siden 2009, overtager i forbindelse med ombygningen også lejemålet af bygningens underetage af den nuværende restauratør, Jensens Bøfhus. Med overtagelsen vil Scandic skabe en ny og redesignet restaurant i to etager, der står klar til efteråret.

Ombygningen af restauranten vil blandt andet give en direkte indgang fra Rådhuspladsen for at gøre restauranten mere indbydende og øge dens omsætning.

”I Scandic glæder vi os til at tilføje endnu mere værdi til en af Københavns mest ikoniske bygninger. Millioninvesteringen i Palace Hotel er en del af strategien om øget fokus på vores restaurant-koncepter. Vi ønsker, at vores restauranter i højere grad skal fungere som selvstændige, adskilte enheder, der tilpasses det miljø, de skal fungere og konkurrere i,” siger Søren Faerber, Scandics distriktsdirektør i København og Østdanmark.

Udover at gennemrenovere restauranten vil Scandic også etablere en kaffebar på hotellet ud mod og med direkte indgang fra Rådhuspladsen. For første gang overvejer hotelkæden at entrere med en samarbejdspartner, der skal fungere som forpagter.

Tidligere renoveret for 100 millioner kroner
Palace Hotel havde ved åbningen i 1910 blandt andet Danmarks største private telefonanlæg med syv kilometer telefonkabler. Hotellet blev i 1987 erklæret for dansk kulturarv og bygningen er fredet.

Blandt de mange berømtheder, der har boet på hotellet, er en meget ung engelsk dronning Elizabeth, Japans tidligere kejser samt tidligere store filmstjerner som Judy Garland, Audrey Hepburn, Errol Flynn, Gøg og Gokke, Gregory Peck og Kirk Douglas.

Hotellet gennemgik fra 2004-08 en gennemgribende restaurering til cirka 100 millioner kroner. Indtil Scandic overtog i 2009 hed hotellet Le Meridien Palace og var under Starwood-kæden, som blandt andet tæller Sheraton. Men Starwood kunne ikke blive enige med Palace-bygningens ejer, Fritz Schur, om en ny lejekontrakt.

I forbindelse med ombygningen og restaureringen af Palace, var det Starwoods plan, at hotellet skulle gå fra fire til fem stjerner. Men da Scandic overtog hotellet, blev den plan lagt i skuffen.

Jens Mathiesen, der også i 2009 var administrerende direktør for Scandic i Danmark, sagde dengang til STANDBY.dk: ”Selv om samtlige værelser, restaurant og lobby netop er blevet flot renoveret, og hotellet dermed stod til at få sin femte stjerne, bruger vi ikke denne mulighed. Der er bedre økonomi i det 4-stjernede segment, men gæsterne vil få byens bedste 4-stjernede produkt.”

Relaterede artikler:

Scandic udnævner hoteldirektør

Københavner-hotel åbner “skjult” etage

Hotelbygning i 100 år

Scandic skal bruge 800 nye ansatte