Scandic Hotels i Danmark skal i princippet ansætte en ny medarbejder hver anden dag de kommende år. Når Scandic Spektrum i København åbner i 2022 med 632 værelser bliver det kædens største hotel.

Scandic skal bruge 800 nye ansatte

Mens Danmarks største hotelkæde i dag har 1.200 medarbejdere vokser tallet de næste fem år 66 procent når kæden får nye hoteller i navnlig København, men også Aarhus. Der skal bruges nye ansatte på 22 områder.

Scandic står foran et boom i Danmark i antal nye hotelværelser og medarbejdere. Kæden er på vej med fire nye hoteller – tre i København og et i Aarhus; hertil kommer en udvidelse af dets eksisterende Falkoner-hotel på Frederiksberg.

Med de fire nye hoteller – samt det udvidede Falkoner, der får yderligere 168 værelser – tilfører Scandic samlet lige over 2.000 nye hotelværelser i Danmark. I dag har kæden 4.100 danske hotelværelser.

Til at drive de nye hoteller forventer Scandic de kommende fem år at skulle bruge 800 nye medarbejdere – fordelt på 22 områder; heriblandt kokke, tjenere, receptionister, bartendere, housekeepere, konferencekoordinatorer og teknikere.

Næste hotel åbner til september
Det næste Scandic-hotel i Danmark, kædens 26., åbner allerede til september i Kødbyen i København med 370 værelser. Alene på dette hotel skabes 120 nye jobs.

De øvrige kommende Scandic-hoteller i Danmark åbnes løbende frem mod 2022. Det sidste af de indtil nu planlagte hoteller kommer i 2022 med 500 værelser et stort hotel- og konferencecenter på Aarhus’ nye havneareal.

Ellers kommer Scandic-væksten kun i København. Indenfor de kommende fire år udvider Scandic med fire nye hoteller i København. De får en samlet kapacitet på 1.700 værelser – hvilket er 50 procent flere end Scandics samlede københavnske kapacitet i dag.

Udover de 370 værelser i Scandic Kødbyen kommer Scandic Falkoner på Frederiksberg med yderligere 168 værelser op på 334 værelser; Scandic Copenhagen Airport åbner i 2021 med 357 værelser, mens Scandic Spektrum vil have 632 værelser ved åbningen i 2022.

Vil ikke støvsuge markedet
”I løbet af en kort årrække vokser Scandic betragteligt og skaber endnu flere danske arbejdspladser. Turisme er en vækstmotor for dansk økonomi. At skulle ansætte så mange nye medarbejdere i en tid præget af høj beskæftigelse bliver en spændende udfordring,” siger Jens Mathiesen, Scandics administrerende direktør i Danmark. Han sagde sidste efterår til STANDBY.dk om problematikken med at skaffe de mange hundrede nye medarbejdere:

”Vi kan ikke skaffe dem ved at støvsuge markedet hos vores kolleger og konkurrenter. Derfor skal vi finde nye ansatte fra andre brancher og sektorer, fra andre serviceerhverv og omskole dem. Vi skal have flere kokke og tjenere. Der bliver kamp om dem. Derfor skal vi styrke uddannelse af blandt andet kokke og tjenere. Det bliver en stor udfordring.”

Scandic er samlet Nordens største hotelkæde med 280 hoteller i seks lande med 55.000 værelser og 16.000 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Nyt hotel ved Københavns Lufthavn

Scandic lander kæmpe kontrakt med den danske stat

Kritik af Scandics nye bonusprogram

 

x

Læs Også

Berømt hotel renoveres for millioner

Palace Hotel på Rådhuspladsen i København kunne have været 5-stjernet, men det ønskede Scandic ikke. Nu investerer Scandic tocifret millionbeløb i det ikoniske hotel.

Lufthavnshotel får ny forpagter

Et år efter svensk ejendomsinvestor overtog hotel tæt på Københavns Lufthavn overgives driften fra tirsdag til dansk driftsselskab, som dermed får det hidtil største hotel i sin portefølje.

Nyt Marriott-hotel til København

Til marts næste år åbner hotellet med 228 værelser i Københavns Sydhavn – over to år forsinket. Bag hotellet står dansk hoteldriftsselskab, der er datterselskab til Zleep Hotels.

Hoteller og højskoler måske i Rejsegarantifonden

Når den reviderede pakkerejselov træder i kraft 1. juli kan det betyde, at for eksempel hoteller, der sælger sammensatte rejser, og foreninger, der arrangerer pakkerejser, skal registreres i Rejsegarantifonden.

Københavnsk hotel får ny ejer

Et investeringsselskab har købt bygningen med Best Western Plus Hotel City Copenhagen – hotellets hidtidige direktør skal med sin forretningspartner stå i spidsen. De er interesserede i andre hoteller.

Nordisk premiere på nyt hotelmærke

Radisson skal have sit 3. hotel i den islandske hovedstad – det bliver samtidig nordisk premiere på hotelkædens nyeste varemærke, som der endnu kun er to af i Europa.