Berusede ansatte gav flyaflysning

Air Baltic Boeing B737-500FLYSELSKABER: Fire af de fem besætningsmedlemmer på et Air Baltic-fly blev lørdag morgen tilbageholdt af norsk politi som følge af for høj promille til at flyve en B737 fra Oslo til Kreta med passagerer fra Star Tour. De fire berørte er midlertidigt suspenderet.

De fire besætningsmedlemmer havde drukket så meget natten til lørdag, at deres promille var over de tilladte 0,2. Norsk politi fik angiveligt et tip om besætningens tilstand fra hotellet, hvor de havde overnattet.

Politiet i Oslo Lufthavn kørte ud til flyet for at kontrollere besætningen kl. 5.15 lørdag morgen.

Ifølge norske medier havde flyets kaptajn, styrmand og to af de tre kabineansatte en promille på over de tilladte 0,2. Den tredje af de kabineansatte havde ingen alkoholpromille.

Politiet kørte de fire besætningsmedlemmer til en læge, der kunne tage blodprøve på dem. Herefter blev de indlogeret hos politiet.

Boeing 737-flyet skulle flyve 100 norske charterturister fra Star Tour til Chania på Kreta. I første omgang fik de ventende passagerer at vide, at der var sygdom i besætningen.

Air Baltic sendte nye besætningsmedlemmer til Oslo, så flyet kunne komme af sted og sørgede i mellemtiden for spisekuponer til de forsinkede passagerer.

Air Baltic beklager hændelsen og har suspenderet de fire berørte ansatte indtil en undersøgelse er tilendebragt.