Beskadiget A380 fra Air France i trafik til januar

LUFTFART: Går det efter planen, forventer Air France i starten af næste måned at flyve den Airbus A380, der i september måtte sikkerhedslande i Canada, tilbage til Paris og at flyet atter er i drift fra januar.

På en flyvning 30. september fra Paris de Gaulle mod Los Angeles fik Air France flight AF66 et alvorligt motorhavari med en af sine fire motorer mens Airbus A380-flyet var over Grønlands vestkyst. Piloterne valgte at fortsætte til lufthavnen Goose Bay i den nordøstlige canadiske provins Labrador. Flyet havde 497 passagerer og en besætning på 24.

Nu har Air France ved hjælp af et Antonov 124M fragtfly fået fløjet en ny motor af typen Engine Alliance GP7200 til Goose Bay til erstatning for den ødelagte motor 4, den der sidder yderst til højre.

En talsmand fra Air France siger til ATWonline.com, at Air Frances udsendte teknikere nu vil få sat den nye motor på flyet og efter planen den 6. december flyve dobbeltdækkerflyet hjem til selskabets hovedbase, Charles de Gaulle-lufthavnen ved Paris. Går det som Air France håber, kan flyet atter indsættes i produktion fra januar.

Ingen aflysninger
Air France oplyser, at selv om A380-flyet ikke har været til rådighed for Skyteam-medlemmet i snart to måneder, har det ikke betydet nogen aflysning på Air Frances langruter.

Air France har ti eksemplarer af Airbus A380, der betjener 11 af selskabets langruter. Air France havde oprindeligt bestilt 12 eksemplarer af A380, men ændrede tidligere i år den bestilling til tre ekstra Airbus A350, Airbus nyeste langrutefly.

I Europa har ud over Air France kun British Airways og Lufthansa Airbus A380 i deres flåder.

Relaterede artikler:

De flyver med Airbus A380

Air France dropper A380-ordrer

Air France KLM ønsker bookinger på egne hjemmesider