Det andet skib i MSC Cruises’ serie World Class, MSC World America, sættes i brug i starten af 2025. MSC har netop bestilt yderligere to søsterskibe. Illustration: MSC Cruises.

Bestiller nye krydstogtskibe for milliarder

MSC Cruises, det største europæiske krydstogtrederi, skal have yderligere to World-class skibe. Hver har plads til over 5.400 passagerer og bliver dermed blandt verdens største krydstogtskibe.

Til en pris på over 1,2 milliarder dollars for hvert af de to bestilte World-classskibe investerer italiensk-schweiziske MSC (Mediterranean Shipping Company) Cruises cirka 16,8 milliarder kroner i de to nye skibe, der leveres i 2026 og 2027.

Det første World-classskib, MSC World Europa, tog MSC i brug sidste år, det næste, MSC World America, forventes leveret fra det franske værft Chantiers de l’Atlantique i starten af 2025.

De 333 meter lange World Class-skibe har plads til mindst 5.240 passagerer i hver af de 2.633 kahytter og suiter – og 6.782 gæster når der er redt op på alle sengepladser. Dermed bliver de blandt verdens største krydstogtskibe. Hertil kommer en besætning på 2.138.

World Class-skibene skal blandt andet bruges på det amerikanske marked, verdens største krydstogtmarked, hvor MSC vil tage konkurrencen op med de tre amerikanske krydstogtmastodonter, Carnival Corporation, Royal Caribbean Group og Norwegian Cruise Line Holding.

Miljøvenligt brændstof
I en pressemeddelelse skriver MSC Cruises, at også de nye World-classskibe skal drives af flydende naturgas, LNG (liquefied natural gas) ligesom de kan bruge fremtidige brændstoftyper som for eksempel syntetisk metangas eller grøn metanol. De to nye skibe, der også skal bygges på Chantiers de l’Atlantique, kan naturligvis også bruge landstrøm i havne, hvor det er til rådighed.

MSC Cruises er ifølge egne oplysninger verdens tredjestørste krydstogtkoncern – kun overgået af Carnival og Norwegian.

MSC Cruises, der har hovedkvarter i Schweiz, er et af to sejlende varemærker i Cruise Division fra MSC Group – det andet er highend-produktet Explora Journeys, der foreløbig har ét skib, Explora I (der i august i år havde første passagersejlads fra Københavns Havn)

I alt har MSC indtil videre 22 krydstogtskibe, men flere er på vej, næste år kommer således Explora II.

 

Relaterede artikler:

MSC Cruises sejlede fra forsinkede passagerer

Explora Journeys bestiller flere luksuskrydstogtskibe

“Rejsebureauer sælger 80 pct. af vores krydstogter”