Normalt har en Airbus A380-flyvning hos Emirates op til 23 kabineansatte ombord – færre passagerer og mere cargo i kabinen betyder at enkelte afgange vil lette med flot fire kabineansatte. Arkivpressefoto fra Emirates.

Blot fire stewardesser på én Emirates A380’er

Emirates genoptager i dag en række ruter efter at have været lukket af coronakrisen i to uger. På nogle afgange bliver der så få passagerer, at der blot er behov for fire kabineansatte – normalt er der op til 23.

Flyvningerne ud af Dubai, Emirates’ hovedbase, vil have meget få passagerer, men til gengæld masser af luftfragt, også i passagerkabinerne.

Dermed kan nogle Airbus A380-flyvninger lette med helt ned til blot fire kabineansatte, skriver hjemmesiden onemileatatime.com, der har fået adgang til Emirates’ nye bemandingsregler under coronakrisen.

Emirates genoptager i dag, mandag, en begrænset række flyvninger og ruter med Boeing B777-300ER og Airbus A380. På ruterne fra Dubai til Europa flyves der primært kun med passagerer, der skal videre fra Dubai til deres hjemlande. Disse flyvninger vil også medtage så megen cargo, luftfragt, som muligt. Såvel i selve lastrummene som i flyenes passagerkabiner.

Emirates beskriver proceduren sådan her: der er tale om flyvninger med luftfragt, men med mulighed for passagerer.

På flyvningerne til Europa flyver Emirates ud og hjem samme dag med samme fly; kabinebesætningerne flyver begge veje, mens piloterne kun arbejder den ene vej.

Har flyet en First Class-kabine kan besætningen opholde sig der under flyvningen. En af de kabineansatte får udelukkende ansvaret for flyets toiletter, der konstant skal gøres rene.

Når besætningen returnerer til Dubai skal den have en coronatest – er besætningsmedlemmerne ikke smittet, kan de komme på nye flyvninger.

Kabineansatte fordeles af antal af passagerer
Emirates har opdelt fordelingen af kabineansatte ombord afhængig af, hvor mange passagerer, flyet har.

På det nederste passagerdæk, lower deck, kan der være fire kabineansatte, hvis der blot er 88 passagerer. Herefter stiger tallet. Er der mellem 223 og 347 passagerer skal der bruges otte kabineansatte og mellem 348 og 427 passagerer i alt ti kabineansatte.

På øverste dæk, upper deck på A380’eren, kræver op til 58 passagerer fire kabineansatte. Er der ingen passagerer på upper deck, skal der heller ikke være nogen kabineansatte.

160 destinationer – normalt
Normalt flyver Emirates til 160 destinationer i 80 lande. Med ændringerne på grund af coronakrisen flyver Emirates nu til 13 lande: Storbritannien, Schweiz, Hong Kong , Thailand, Malaysia, Filippinerne, Japan, Singapore, Sydkorea, Australien, Sydafrika, USA og Canada.

Dermed lukker Emirates samtlige tre skandinaviske ruter og herunder A380-ruten til Københavns Lufthavn.

“Som et globalt luftfartsselskab befinder vi os i en situation, hvor vi ikke rentabelt kan drive passagertraffik, før landene åbner deres grænser igen, og tilliden til at rejse vender tilbage. Vi følger situationen nøje, og så snart omstændighederne tillader det, genåbner vi vores ruter,” sagde Ahmed bin Saeed Al Maktoum, bestyrelsesformand i Emirates Group for nylig.

Relaterede artikler:

Forvirring omkring Emirates-aflysninger

Indretter passagerfly til fragtflyvninger

Qatar Airways øger kortvarigt på Australien