Boeing i gang med at samle ny B737-version

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

På samlefabrikken i Renton ved Seattle er samlingen af første version af den nye Boeing B737-version, B737 MAX 8, netop startet. Boeing har bestillinger på foreløbig 2.869 MAX-fly – den nye version forventes at flyve hos søsætningskunden i 2017.

I Renton samles kun Boeing B737, de øvrige Boeing-modeller samles i Everett nord for Seattle. Boeing har bygget en helt ny samlehal til B737 MAX, der skal bruge væsentligt mindre brændstof. I alt har Boeing tre samle-linjer i Renton.

Boeing oplyser, at B737 MAX ser ud til at holde tidsplanen. De første eksemplarer af den nye version bruges til testflyvninger mm. Første eksemplar forventes klar sidst på året, hvorefter testflyvninger begynder i det nye år.

Verdens største lavprisselskab, amerikanske Southwest Airlines, bliver søsætningskunde for MAX og skal efter planen have leveret sit første MAX-eksemplar i tredje kvartal af 2017. Foreløbig har Boeing bestillinger på den nye type fra 58 kunder verden over.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.