Tarik Sahibeddine, der var med til at passivisere en aggressiv medpassager, fotograferet efter landing i cockpittet på Lufthansa-flyet. Foto via Twitter, Arnaud Romera - @Arnaud_Romera

Bokser forhindrer mulig flykapring

Da beruset passager prøvede at trænge ind i cockpittet på Lufthansa-fly, blev han overmandet af tidligere professionel bokser.

Lufthansa-flyet var lørdag på vej fra München til Paris, da en passager ønskede at komme i cockpittet. Passageren, der beskrives som en mand sidste i 20’erne, blev dog overmandet af en tidligere fransk bokser, Tarik Sahibeddine.

Bokseren, der to gange har været fransk mester i weltervægt og som i dag underviser adfærdshæmmede børn og unge i Bordeaux, sad tæt på begivenhederne på Lufthansa-flyet.

46-årige Tarik Sahibeddine, der er født i Marokko, kunne høre passageren komme i heftigt skænderi med flyets kabinechef, der ikke ville servere mere alkohol for passageren. Det gjorde den rejsende meget vred, han overfusede kabinechefen og forlangte at komme i cockpittet for at tale med flyets kaptajn om at blive fløjet tilbage til Bayerns hovedstad. Det skriver den store franske avis Le Monde og flere online medier, blandt andet archynewsy.com

Eksbokseren spurgte kabinechefen, om hun havde brug for hjælp, hvilket der blev svaret ja til. Sammen med et par andre medrejsende prøvede bokseren at tale passageren til ro. Det lykkedes i første omgang, men kort tid efter prøvede han igen at komme ud i cockpittet – herefter overmandede bokseren den uregerlige passager, fik ham passiviseret og lagt ham på gulvet, hvorefter han fik armene bundet og blev sat i et sæde.

Passagererne blev over flyets højtalersystem informeret om, at alt atter er under kontrol og flyet fortsætter mod den franske hovedstad.

Afhentet af politiet
Ved ankomsten til Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris blev passageren afhentet af fransk politi.

Tarik Sahibeddine havde i sin karriere som professional bokser i alt 23 kampe, hvoraf han vandt to på knockout. En fransk journalist talte bagefter med bokseren, der blandt andet sagde:

”Passageren og kabinechefen kommer i skænderi om, hvorvidt manden skal have serveret mere alkohol. Det sker to meter fra, hvor jeg sidder. Andre medlemmer af kabinebesætningen kommer til og prøver at berolige manden. Jeg kunne mærke, at passageren ikke var modtagelig for fornuft, han virkede meget ustabil, så jeg spørger, om jeg kan hjælpe, da manden er aggressiv og truende overfor kabinepersonalet. Jeg får sammen med et par andre passagerer lagt manden ned, så han kan blive passiviseret og sat i et sæde resten af turen til Paris, hvor politiet afhenter ham.”

Efter landing bliver Tarik Sahibeddine inviteret i cockpit, hvor kaptajnen takker for hans indsats og der bliver taget foto af ham.

Relaterede artikler:

Flere alvorligt uregerlige passagerer

Eiffel Tårnet skal terrorsikres

Lufthansa tilfreds med nye A380-ruter fra München