Flere alvorligt uregerlige passagerer

Arkivfoto.

LUFTFART: Færre passagerer forstyrrer under en flyvning, men antallet af de mere alvorlige tilfælde, hvor kabinepersonalet er nødt til at skride ind fysisk, er steget.

Selv om antallet af flypassagerer stiger, er der ifølge International Air Transport Association’s (IATA) statistik for 2016 færre hændelser, hvor passagerer overtræder regler eller på anden måde forstyrrer en flyvning. Ifølge IATA handler over halvdelen af tilfældene om passagerer, der ryger om bord på flyet, enten i kabinen eller på toilettet.

Fra 2015 til 2016 er antallet faldet med 10 pct. til 9.837 hændelser. Men omvendt er der sket en stigning fra 113 passagerer i 2015 til 169 i 2016, hvor kabinepersonalet har været nødt til at gribe fysisk ind overfor en passager, der har været truende, voldelig, har rodet med sikkerhedsudstyr eller forsøgt at åbne nødudgangen. De mest alvorlige hændelser handlede om passagerer, der forsøgte at komme ind i cockpittet.

“Vi har set en stigning i hændelser, hvor alle andre former for at nedtrappe situationen er udtømte, og kabinepersonalet ikke har haft andre muligheder end at fastholde den urolige passager pga. af sikkerheden for alle om bord,” sagde IATA’s assistant director of external affairs, Tim Colehan, på et pressemøde i Geneve.

Større problem
I 2016 var der en hændelse for hver 1.424 flyvninger mod en for hver 1.205 flyvning i 2015, og i 33 pct. af tilfældene var alkohol involveret.

“Uregerlige passagerer fortsætter med at være et alvorligt problem i industrien, og den eneste måde, vi kan håndtere problemet på, er ved, at regeringer, flyselskaber og andre berørte aktører fortsætter med at arbejde sammen for at løse det,” udtaler IATA.

Talllene i statistikken kommer fra 190 af verdens flyselskaber, og til det sagde Tim Colehan, at tallene sandsynligvis er en underdrivelse i forhold til problemets størrelse.

Relaterede artikler:

Stadig færre passagerer droppes fra fly

Flere uregerlige flypassagerer

Færre passagerer smides af fly i USA

 

x

Læs Også

500 millioner lavprissæder i Europa

For første gang har lavprisselskaberne i år med end en halv milliard flysæder på deres europæiske ruter. Om 10 år har de over 50 procent af det europæiske marked for rutefly, siger ny analyse.

Forbedret forhold mellem taxier og Københavns Lufthavn

Den tidligere anspændte relation mellem lufthavnen og ventende taxaer synes løst gennem et tættere samarbejde mellem lufthavnen og taxiselskaberne.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Easyjet klar til rute nummer 1000

Ved dette års vinterprogram kommer det britiske flyselskab op på over 1.000 helårs- eller sæsonruter. Easyjets første rute lettede i 1996 mellem London Luton og skotske Glasgow.

Lufthavn åbner nyt stort madområde

Københavns Lufthavn har taget et udvidet spiseområde i brug. Her kan passagerer vælge mellem et forøget udvalg af kendte danske og internationale varemærker. Der er også kommet en ny rygeterrasse.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.