Flere alvorligt uregerlige passagerer

Arkivfoto.

LUFTFART: Færre passagerer forstyrrer under en flyvning, men antallet af de mere alvorlige tilfælde, hvor kabinepersonalet er nødt til at skride ind fysisk, er steget.

Selv om antallet af flypassagerer stiger, er der ifølge International Air Transport Association’s (IATA) statistik for 2016 færre hændelser, hvor passagerer overtræder regler eller på anden måde forstyrrer en flyvning. Ifølge IATA handler over halvdelen af tilfældene om passagerer, der ryger om bord på flyet, enten i kabinen eller på toilettet.

Fra 2015 til 2016 er antallet faldet med 10 pct. til 9.837 hændelser. Men omvendt er der sket en stigning fra 113 passagerer i 2015 til 169 i 2016, hvor kabinepersonalet har været nødt til at gribe fysisk ind overfor en passager, der har været truende, voldelig, har rodet med sikkerhedsudstyr eller forsøgt at åbne nødudgangen. De mest alvorlige hændelser handlede om passagerer, der forsøgte at komme ind i cockpittet.

“Vi har set en stigning i hændelser, hvor alle andre former for at nedtrappe situationen er udtømte, og kabinepersonalet ikke har haft andre muligheder end at fastholde den urolige passager pga. af sikkerheden for alle om bord,” sagde IATA’s assistant director of external affairs, Tim Colehan, på et pressemøde i Geneve.

Større problem
I 2016 var der en hændelse for hver 1.424 flyvninger mod en for hver 1.205 flyvning i 2015, og i 33 pct. af tilfældene var alkohol involveret.

“Uregerlige passagerer fortsætter med at være et alvorligt problem i industrien, og den eneste måde, vi kan håndtere problemet på, er ved, at regeringer, flyselskaber og andre berørte aktører fortsætter med at arbejde sammen for at løse det,” udtaler IATA.

Talllene i statistikken kommer fra 190 af verdens flyselskaber, og til det sagde Tim Colehan, at tallene sandsynligvis er en underdrivelse i forhold til problemets størrelse.

Relaterede artikler:

Stadig færre passagerer droppes fra fly

Flere uregerlige flypassagerer

Færre passagerer smides af fly i USA

 

x

Læs Også

Lufthavnsterminal runder 30 millioner passagerer

Terminal 2 og dens satellitfinger i Münchens lufthavn bruges primært af Lufthansa og Star Alliance-vennerne.

EU-flypassagerer skal beskyttes bedre

Den fælleseuropæiske rejsebureauforening opfordrer EU til at sikre bedre økonomisk beskyttelse af flypassagerer ved eventuelle konkurser af flyselskaber.

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

Ryanair var også sidste år den største leverandør af nye ruter, mens USA var landet hvor der blev åbnet flest.

IAGs overtagelse af NIKI er i fare

Flyselskabet NIKI, som indgav konkursbegæring den 13. december og stoppede sine operationer, venter stadig på godkendelse af at bliver overtaget af International Airlines Group, IAG, men nu er der problemer.

Flere restauranter til lufthavnen

Til sommer er Københavns Lufthavn klar med udvidelse af Terminal 2 med 25 nye butikker og restauranter.

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.