Surfende krydstogtgæster ombord på Quantum of the Seas, et af Royal Caribbean Cruise Lines største skibe. Foto: RCCL.

Boom i booking af krydstogter

Krydstogtbranchen kalder perioden fra januar til marts Wave-sæsonen. Hver time bestilles i snit verden over 2.800 krydstogter, siger verdens næststørste krydstogtrederi, Royal Caribbean.

”Amerikanerne bestiller også i januar-marts, men de er længere fremme – og bestiller krydstogter til næste vinter og forår-sommer 2020. Danskerne bestiller derimod deres krydstogt til sommeren og efteråret 2019 lige nu.”

Det siger Christian Træland, nordisk markedschef i Royal Caribbean. Det er verdens næststørste krydstogtrederi, efter amerikanske Carnival Cruises. Royal Caribbean har tre varemærker, selve Royal Caribbean Cruise Lines, det lidt finere Celebrity Cruises og så gruppens bedste produkt, Azamara Club Cruises. Hertil kommer 50 procent af TUI Cruises. Rederierne har i alt 41 skibe i drift og seks under konstruktion.

Ifølge Christian Træland er Wave-sæsonen en god mulighed for at ”score et fedt krydstogt med meget ekstra inklusiv i prisen. Det kan være en drinks-pakke, opgradering af kahyt, gratis udflugter, ”lommepenge” der kan bruges ombord og så videre,” siger han.

”Vi ved, at familierne gerne vil planlægge deres krydstogt i god tid, og efter jul og nytår begynder de at tænke på deres næste ferie,” siger den nordiske markedschef i Royal Caribbean Cruise Lines, der har den længste tradition for markant markedsføring af krydstogter i Danmark og fortsat regnes som størst med salg på det danske marked.

Mange valgmuligheder
”Det første er at vælge typen af krydstogt. Familien med børn vælger ofte et af de store skibe med et hav af oplevelser – for eksempel go cart-bane. Royal Caribbean Cruise Lines har nogle af de største krydstogtskibe i verden med alt ombord og over 6.000 gæster – mens de ”små” Azamara-skibe har plads til 600 gæster og er meget luksuriøse,” siger Christian Træland.

Krydstogtsgæster kan ifølge markedschefen deles i tre grupper. Empty nest – par på typisk over 50 år som rejser uden børn; de 25-35- årige der vil have sol, farver og fest – og så børnefamilier som nyder kombinationen af oplevelser for store og små, skibets komfort, og at man besøger flere steder uden at skulle flytte fra hotel til hotel.

Relaterede artikler:

Royal Caribbean halverer besætningen i Danmark

Afslører nye detaljer om kommende flagskib

Krydstogtrederi bestiller nye skibe