Geir Kronbæck, administrerende direktør for RCL Cruises i Norden. (Foto: PR/RCL Cruises)

Royal Caribbean halverer besætningen i Danmark

Gennem nogle år har RCL Cruises bredt organisationen ud over hele Europa. Nu samles trådene, og antal ansatte i Danmark er halveret, samtidig med, at ny nordisk direktør er tiltrådt.

Der er næppe tvivl om, at Royal Caribbean International med de norske rødder og den længste tradition for markant markedsføring af krydstogter i Danmark, fortsat er størst med det danske salg. I dag er rederiet noteret på det amerikanske aktiemarked, men afmonteret på børsen i Norge.

Der er også verdens næststørste krydstogtrederi med de tre af de største krydstogtskibe med helt op til 6.000 passagerer. I dag med hovedkvarter i Miami og europæiske centre i London og Barcelona og nordisk center i Oslo. Danske Vagn Sørensen er medlem af koncernbestyrelsen i Florida.

Ny direktør fra Hurtigruten
Norden har netop fået ny administrerende direktør, Geir Kronbæck, hentet fra Hurtigruten, ligesom mange af rederiets norske kaptajner gennem årerne. Geir Kronbæck har også en overgang været ansat i Carlsberg.

“På global basis er krydstogt den hurtigst voksende ferieform, men det er et undervurderet feriealternativ for alt for mange i Norden. Vores potentiale er betydeligt, og samlet har branchen måske heller ikke lykkedes med at formidle, hvorfor netop krydstogt er en så attraktiv ferieform. Det at positionere krydstogt som et reelt feriealternativ til charter for endnu flere, er noget jeg virkelig ser frem til at bidrage med,” siger Kronbæck i sin tiltrædelseserklæring.

Geir Kronbæck var to dage efter sin tiltrædelse til stede ved Danish Travel Awards 2018 i Cirkusbygningen, hvor Celebrity Cruises, som også hører til RCL Cruises, vandt årets krydstogtpris.

Den nye nordiske RCL-direktør kom dog ikke på scenen, idet han i stedet overlod opgaven til Henrik Bergkvist, der er key account manager på det danske marked.

Fra fire til to i Danmark
I den danske afdeling er der i løbet af året sket to ændringer. Jakob Kock Plinius fratrådte i foråret son leder, efter en ad hoc-opgave i Tyskland. Da han skulle tilbage til Danmark, var hans job forsvundet.

Afdelingens blæksprutte Betina Otzen stoppede helt uventet med udgangen  af september. De fleste af hendes opgaver flyttes til Oslo.

”Efter 10 år er det da en sørgelig udgang. Nu vil jeg sunde mig lidt, inden jeg ser mig om efter nye muligheder, ” siger hun til STANDBY.dk.

Tilbage i rederiets danske salgs-og marketingafdeling er senior key account manager Henrik Bergkvist og kollegaen Klaus Tøth.

 

Relaterede artikler:

Trekløver skal styre Royal Caribbean i Danmark

Royal Caribbean styrker dansk salgsstab

Krydstogtaften med Royal Caribbean