Alene i Hamborg har hotelkæden 25Hours tre hoteller – her et eksempel på et af værelserne på dets Hotel Hafen City. Pressefoto: Stephan Lemke for 25Hours.

Boutiquehotel-kæde på vej til København

4-stjernede 25Hours Hotels – et varemærke delvist ejet af en af verdens største hotelkæder, Accor, rykker ind i København i 2021 med boutiquehotel med 243 værelser tæt på Rundetårn.

”Et 25Hours hotel bliver et fint aktiv for København. Deres hoteller er altid meget gennemtænkte og intet er standard – samtidig har deres hoteller altid rigtig gode restauranter,” siger dansk hotelekspert til STANDBY.dk i forbindelse med, at den tyske hotelkæde er på vej til København.

Tyske 25hours Hotels er et såkaldt ”upscale brand” hos franske Accor Hotels, der ejer 30 procent af 25hours Hotels. Accor er et af verdens største hotelselskaber med over 25 varemærker fordelt på 4.200 hoteller i mere end 100 lande og med i alt 570.000 hotelværelser.

Det bliver 25Hours første hotel i Skandinavien; kæden har foreløbig 13 boutiquehoteller i Europa; de seneste er åbnet i Paris, Köln og Zürich. Næste år åbner 25hours hoteller i såvel Dubai som italienske Firenze.

Bliver planerne i København en realitet åbner hotellet i 2021 med 243 værelser, restaurant, en high-end bar og café, wellness og mødefaciliteter. Hotellet skal opføres i bygning på Købmagergade tæt på Rundetårn – ejendommen får også seks beboelseslejligheder.

Bygning til 845 millioner kroner
Bag projektet i Danmark står udover 25Hours også det globale ejendomsinvesteringsselskab Hines, der i maj sidste år købte bygningerne på Købmagergade 44-46 og 50 af Freja Ejendomme for 845 millioner kroner på vegne af Hines European Value Fund (HEVF), skriver hjemmesiden Byensejendom.dk

Fra Hines siger Karen Nielsen, udviklingsdirektør for Hines i Norden, i en pressemeddelelse: ”Dette spændende projekt i København vil åbne de smukke historiske bygninger op, så mange flere kan få glæde af dem. Vi vil prøve at genskabe noget af det de sidste hundrede års ombygninger har gemt eller helt fjernet. Vi ønsker at bringe bygningernes oprindelige træk tilbage og samtidig skabe noget nyt og unikt for København.”

Hines er i dag er repræsenteret i 207 byer i 24 lande og har i øjeblikket 109 udviklingsprojekter i gang rundt om i verden.

Har længe kigget på København
Fra 25hours Hotels siger udviklingsdirektør Florian Kollenz: ”København er en populær destination. Byen udstråler kreativ energi, er en frontløber inden for urban mobilitet og har nok en af de mest spændende kulinariske scener i Europa.

De seneste fem år har vi studeret det Københavnske hotelmarked grundigt og har gennemgået flere projekter. Vi kunne ikke være mere tilfredse med denne placering. Dette er en unik og meget spændende mulighed.”

Relaterede artikler:

ABBA-stjerne køber Scandic-hotel

25 danske hoteller til tops hos Tripadvisor

Stor tysk hotelkæde til Danmark