Branchefolk blandt mest indflydelsesrige kvinder

Berlingske har fundet frem til 100 danske kvinder, der har mest indflydelse og skaber resultater. Tre kvinder fra rejse- og luftfartsbranchen er med i feltet.

I rejse- og luftfartsbranchen er det mænd, der indtager de fleste topposter, men tre kvinder har gjort sig så bemærket, at de er med på årets udgave af Berlingskes liste over 100 danske topkvinder.

Det er administrerende direktør Dorte Krak fra Arp-Hansen Group, Susanne Hessellund, der er administrerende direktør og ejer af helikoptervirksomheden Bel Air samt Katinka Aller, der er bestyrelsesformand for Aller Leisure.

Berlingske Business har i forbindelse med undersøgelsen inddelt kvinderne i 11 kategorier: Administrerende direktører, bestyrelsesmedlemmer, virksomhedsejere, forretningsledere, offentlige topjob, organisationsledere, politikere, rådgivere, techledere, topchefer i udlandet og kvinder på vej.

For at kunne komme i betragtning til listen, har alle kandidaterne opfyldt et eller flere af tre kriterier. Først og fremmest skal man have en fremtrædende stilling eller position. Dernæst skal man have afgørende indflydelse på den virksomhed eller organisation, som man repræsenterer, og endeligt skal kandidaterne have været med til at skabe bemærkelsesværdige resultater eller været med til at flytte den offentlige dagsorden.

Undgår personligt fokus
Som administrerende direktør og medejer af Arp-Hansen Group, der er Københavns største hotelkæde med flere end 4.000 værelser, må man sige, at Dorte Krak opfylder kriterierne.

Koncernchef Dorte Krak står i spidsen for Københavns største hotelgruppe, Arp-Hansen. (Arkivfoto)

Men Dorte Krak er principielt ikke særligt begejstret for opmærksomheden omkring hendes person.

“Som person er jeg helst fri for fokus og omtale, men jeg synes jo at det er fint at vores virksomhed bliver nævnt og omtalt i sådan en forbindelse. Personligt går jeg ikke så meget op i hvor indflydelsesrig omverdenen opfatter mig, men mere hvilken forskel jeg forhåbentlig gør for og sammen med mine medarbejdere i hverdagen,” siger Dorte Krak til STANDBY.dk.

Danmarks hoteldronning er gennem sit virke i Arp-Hansen Group tæt på indflydelsesrige personer i dansk erhvervsliv, da hun har bestyrelseskongerne Lars Nørby Johansen og Michael Pram Rasmussen i sin bestyrelse. Førstnævnte er tidligere koncernchef i Group 4 Falck og nuværende bestyrelsesformand i Københavns Lufthavne, og sidnævnte er nuværende formand for Coloplast og tidligere formand for A.P. Møller – Mærsk.

Ny fra Aller-familien
I 2017 var var Betinna Aller en del af listen, men i år er hun afløst af kusinen Katinka Aller, der er femte generation i Aller-familien og samtidig bestyrelsesformand for Aller Leisure og rejsebureauerne, der er ejet af selskabet, herunder Nyhavn Rejser, Gislev Rejser, Kulturrejser og Nilles Rejser.

Selvom Katinka Aller ikke har noget operationelt at gøre med rejsebureauerne i Aller-koncernen, så må hun alligevel siges at være en magtfuldt kvinde i den danske rejsebranche som følge af formandskabet i Aller Leisure-selskaberne.

Helikopterdronningen i modvind
Susanne Hessellund, der er ejer af og administrerende direktør for helikoptervirksomheden Bel Air Aviation i Esbjerg, er kendt som en ukuelig iværksætter. I 2017 mistede selskabet store kontrakter om flyvninger til oliefelterne i Nordsøen, men alligevel er det lykkedes at holde selskabet flyvende.

Mens Katina Aller er ny på listen, er Dorte Krak og Susanne Hessellund gengangere fra 2017-listen. Sidste år var der også plads til Else Marie Remmen, der er formand for den fond, der ejer Hotel D´Angleterre i København. Men i 2018-udgaven er Else Marie Remmen ikke at finde på listen.

På top100-listen finder man også Lone Fønss Schrøder, der i dag er bestyrelsesmedlem i blandt andet IKEA og Volvo. For en del år siden var hun administrerende direktør for Star Air, der er ejet af A.P. Møller – Mærsk.

 

Relaterede artikler:

‘Vi skal undgå priskrig, men jeg er ikke skræmt’

Kæmpereception fejrede kendt hoteldirektør

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet