Kæmpereception fejrede kendt hoteldirektør

Dorte Krak, nummer to fra venstre, blev blandt andet fejret af Horestas bestyrelsesformand, Jens Zimmer Christensen, Horestas administrerende direktør, Katia K. Østergaard og Allan Agerholm, koncernchef for BC Hospitality Group og bestyrelsesformand for VisitDenmark. Fotos: Preben Pathuel.

PEOPLE: Koncernchefen for Københavns største hotelkæde blev i går dobbelt-fejret: Dels for sit 25 års jubilæum i koncernen, dels fordi hun rundede 50 år.

Med sine snart over 4.000 hotelværelser i København – og et enkelt hotel i Aarhus – fylder hotelkæden Arp-Hansen meget i det københavnske bybillede. Derfor var der også meget stort rykind, da Dorte Krak i går kunne fejre både 25 års jubilæum hos Arp-Hansen og sin 50 års fødselsdag. Hun har været koncernchef for Arp-Hansen siden 2003.

Jubilæet blev fejret på Tivoli Hotel & Congress Center, kædens største hotel, hvor skønsmæssigt over 500 gæster mødte op for at ønske til lykke. Tivoli Hotel & Congress Center har på årsplan op mod 300.000 gæster alene til møder, konferencer og receptioner.

En af Dorte Kraks mange venner og konkurrenter i hotelbranchen er Allan L. Agerholm, koncernchef for BC (Bella Center) Hospitality Group, der blandt andet har tre store hoteller i København med over 1.500 værelser, Bella Sky ved Bella Center, Crowne Plaza og Copenhagen Marriott.

Om dagens centrumfigur sagde Allan Agerholm ved receptionen til standby.dk: ”Dorte er dejligt professionel og en god kollega, som har gjort det fantastisk godt.”

Gjorde rent på fransk hotel
Dorte Krak, der stammer fra Værløse nord for København hvor hun stadig bor, blev cand. merc. som 23-årig. Hun fik arbejde et år på et hotel i franske Alsace, ”hvor jeg prøvede det hele, fra servering, stå i baren og gøre rent. Da jeg kom hjem i 1992, så jeg en annonce, hvor Arp-Hansen søgte hoteldirektør til deres daværende hotel Christian IV. Som en optimistisk 25-årig søgte jeg jobbet, men blev i stedet ansat som første sælger i Arp-Hansens nye, fælles salgsafdeling for kædens dengang seks hoteller,” har Dorte Krak tidligere sagt i stort interview med Take Off.

I 1994 blev hun som 26-årig direktør for Arp-Hansens daværende Hotel Astoria ved Hovedbanegården i København. To år senere blev hun direktør for først Arp-Hansens Hotel 71 Nyhavn og siden Hotel Phoenix.

”I 1999 købte Arp-Hansen en bygning i Havnegade, hvor man ville indrette Copenhagen Strand. Jeg stod i spidsen for renovering, opførelse af hotellet, ansættelse af medarbejdere osv. Det gik åbenbart godt nok, for jeg blev bagefter Chief Operating Officer i Arp-Hansen gruppen – og tog fra 2000-02 en MBA på Copenhagen Business School,” sagde Dorte Krak i interviewet.

Tivoli, anført af adm. direktør Lars Liebst, sagde blandt andet til lykke til Dorte Krak med fire fløjte- og trommespillende medlemmer af Tivoli Garden.

Stor ros fra ejeren
Arp-Hansen Hotel Group ejes primært af brødrene Henning og Birger Arp-Hansen, Dorte Krak har dog en mindre aktiepost.

I sin tale i går sagde bestyrelsesformand Henning Arp-Hansen, som Dorte Krak afløste som koncernchef i 2003, blandt andet, at han huskede hende fra jobsamtalen:
”Du var noget ganske særligt.”

Henning Arp-Hansen sagde også om sin koncernchef: ”Du er energisk, ambitiøs, målrettet og – noget som jeg også sætter pris på – ydmyg. Vi har haft en lang, spændende rejse sammen – og kæden er i dag fire gange så stor som da du begyndte. Det havde aldrig kunnet lade sig gøre uden dig.”

Bestyrelsesformanden takkede også Dorte Krak for hendes ”loyalitet og trofasthed; for du har fået mange fristende tilbud udefra,” sagde Henning Arp-Hansen og tilføjede, at hvis han måtte sammenligne Dorte Krak med en hund, så skulle det være en terrier, der bider sig fast til opgaven er løst.

Han hyldede også Dorte Kraks feminine sider med at være ”meget empatisk og nærværende.”

Relaterede artikler:

Danske hoteller fordobler milliardoverskud

Rejsebranchens topkvinder i fint selskab

Her er Københavns 10 største hoteller