Margrethe Vestager, EU’s konkurrencekommissær samt en af EU-Kommissionens tre næstformænd. EU-pressefoto, Claudio Centonze.

Brancheforening kræver mere hjælp fra EU

Den europæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, beder Margrethe Vestager, EU’s konkurrencekommissær, godkende at kompensationsloftet hæves og hjælpen øges.

Millioner af job er stadig i fare som følge af coronakrisen, og hotel- og restaurationserhvervets fremtid er forbundet med store usikkerheder og spørgsmål.

Sådan lyder det fra formanden i den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation HOTREC, hoteldirektør Jens Zimmer Christensen, der også er formand for HORESTA, i et brev til EU-kommissær, Margrethe Vestager. Hun er EU’s konkurrencekommissær samt en af EU-Kommissionens tre næstformænd.

Jens Zimmer Christensen udtrykker i henvendelsen en række bekymringer forbundet med de nuværende kompensationsordninger, og HOTREC fremstiller samtidig flere forbedringsforslag, skriver HORESTAs nyhedsbrev.

”Kompensationsordningerne er for komplekse og for langsomme. Desuden er lofterne for hjælpen for lave, og det betyder, at erhvervslivets store aktører i dag løber panden mod muren, når de forsøger at søge den kompensation, som er afgørende for deres overlevelse,” siger Jens Zimmer Christensen og fortsætter:

”Alt dette skal vi have løst, og det skal gå stærkt. Turisme- og oplevelseserhvervets omsætning er på det ultimative lavpunkt, og likviditeten er på det stadie, hvor mange tæller dage til, at de må dreje nøglen om.”

EU vil se på kompensationsloftet
Jens Zimmer Christensen glæder sig over, at Margrethe Vestager har oplyst, at EU-kommissionen vil se på mulighederne for at hæve kompensationsloftet. Jens Zimmer Christensen og HOTREC mener dog også, at man bør forlænge hjælpen.

“Virksomhederne har brug for at vide, hvad de kigger ind i. Ordrebogen bliver ikke med et fingerslag fyldt op. Derfor foreslår vi, at det såkaldte ”temporary framework”-regelsæt for kompensationsordninger forlænges til i hvert fald udgangen af 2021,” lyder det fra HOTRECs formand.

HOTREC blev grundlagt i 1979 og tæller i dag 45 medlemsforeninger fra 33 lande i og udenfor EU. Før coronakrisen beskæftigede medlemsforeningerne over 12 millioner medarbejdere, men omkring 25 procent har mistet deres arbejde på grund af krisen.

Relaterede artikler:

22 danske hoteller krakket under coronakrisen

EU godkender milliarder i statsstøtte til TUI

Coronakrisen smadrede den gamle dagsorden