Brand på krydstogtskib i Caribien var faretruende

image004CRUISE: Passagerer stod i fire timer ved redningsbådene med redningsudstyr på, og fire dæk er beskadiget af branden, der brød ud kl. tre om natten. – Passagererne fløjet til Baltimore, hvor deres krydstogt startede, og næste tur med RCCL-skibet er aflyst.

Ingen af de 2.200 passagerer eller 796 ansatte om bord på krydstogtskibet Grandeur of The Seas fra Royal Caribbean kom noget alvorligt til, da der udbrød brand midt om natten til mandag, mens skibet var på vej til ferieøen Coco Cay fra Freeport på Bahamas.

Men de fik en alvorlig oplevelse ved at blive vækket af alarmsignaler kl. tre om natten og kaldt ud på dækket med redningsvestene og måtte stå i venteposition i godt fire timer.

Flere af passagererne beretter til amerikanske TV-stationer om deres nervøsitet. Da de så både røg og flammer og tre til fire dæk blive afspærret bagude på skibet, frygtede de det værste.

Alle roste imidlertid personalet i høje toner. På grund af deres indsats blev der aldrig tale om panik. Skibets motorkraft var ikke påvirket, og mandag morgen kom det noget ramponerede skib tilbage til Bahamas, der ikke var mere end et halvt hundrede kilometer væk.

Det stod ret hurtigt klart, at der ikke blev mere krydstogt med Grandeur i denne omgang. Den næste afgang i weekenden er også aflyst.

Passagerer blev med charterfly fløjet tilbage til Baltimore. De får alle penge retur og en klækkelig rabat på et senere krydstogt med selskabet.