Branson advarer mod AA-BA

Han har skrevet til præsidentkandidaterne Barack Obama og John McCain for at berette, at han mener et sådant samarbejde vil medføre en alvorlig reduktion i konkurrencen på atlantruterne.

Sir Richards advarsel nåede frem inden BA har ansøgt de amerikanske myndigheder om anti-trust godkendelse af det planlagte samarbejde. Tilsvarende forsøg er to gange afvist af myndighederne, men de to involverede selskaber mener, at situationen med open skies har ændret den flypolitiske situation.

Herom siger sir Richard, at flyselskaber verden over kæmper med de nuværende brændstofpriser og at løsningen ikke ligger i at reducere konkurrencen, hvilket ville føre til højere priser. Han understreger, at AA, BA og Iberia, der efter planerne skal med i samarbejdet, sidder på halvdelen af alle slots i Heathrow. Han fastholder desuden at open skies ikke har øget rutetrafikken mellem London og USA og heller ikke reduceret billetpriserne.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.