Copacabana-stranden i Rio de Janeiro. (Foto: Catarina Belova | shutterstock.com)

Brasiliansk turisme på vej tilbage

Turismen i Brasilien har været hårdt ramt af COVID-19, men i 2023 er der udsigt til, at der indsættes omkring 80 procent af den internationale flykapacitet fra 2019.

World Travel Market (WTM) Latin America blev afholdt i sidste uge i den brasilianske storby Sao Paulo, og herfra lyder der optimistiske toner i forhold til genopretningen af turismen i Brasilien, der både hvad angår areal og befolkning er det største land i Sydamerika.

I løbet af de kommende seks måneder vil den internationale flykapacitet til landet stige med omkring 40 procent, og der forventes derfor en stigning i internationale ankomster. Den øgede kapacitet betyder, at der vil være 1,8 millioner flere sæder på ankommende internationale flyvninger, selvom det stadig er 19 procent under 2019-niveauet.

Det viser en undersøgelse fra Mabrian, der er en analysevirksomhed inden for rejser og turisme.

Flere flysøder fra Portugal, Frankrig og Spanien
Undersøgelsen viser også, at der er vækst fra alle internationale markeder sammenlignet med 2022. Det er først og fremmest flykapaciteten fra USA, der stiger mest, mens andre latinamerikanske lande som Argentina, Chile, Panama, Uruguay, Colombia og Peru også ligger godt til.

Fra Europa er der stigninger fra Portugal, Frankrig og Spanien, da det primært er TAP Air Portgual, Air France, Iberia og Air Europa, der er dominerende på ruterne til Latinamerika.

Sao Paulo står alene for 4,26 millioner flysæder efterfulgt af Rio de Janeiro med 940.000 flysæder. Herefter følger hovedstaden Brasilia samt en række mindre byer som Porto Alegre, Belo Horizonte og Florianopolis, hvortil der er lidt flere end 100.000 internationale flysæder i 2023.

Stigende hotelpriser
Den stigende efterspørgsel betyder også, at hotelpriserne er på vej opad igen. Analysen viser, at den gennemsnitlige publicerede rate for et hotelværelse i Brasilien stiger med 27 procent i løbet af de kommende seks måneder.

De højeste prisstigninger finder man på firestjernede hoteller med 29 procent højere priser, mens henholdsvis tre- og femstjernede hoteller stiger med henholdsvis 27 procent og 26 procent.

Hos Mabrian noterer man sig den optimistiske trend, der er omkring den brasilianske turisme i år.

“Både ministeriet og destinationerne satser tydeligvis på innovation i fremme og forvaltning af deres destinationer, og turismeviden vil være en central søjle for udviklingen af ​​videnbaserede strategier i denne sammenhæng,” siger Benjamin Jiménez, der er markedsansvarlig for Americas.

 

Relaterede artikler:

Boeing B737 på ny rute mellem Europa og Brasilien

Vaccine mod gul feber i Brasilien

’Vi overvurderede billetsalget til OL i Brasilien’