Den hollandske turoperatør Corendon, der har samme ejer som det store danske charterbureau Sunweb, er begyndt at tilbyde rejser til Brasilien – fra Amsterdam med Boeing B737-800 fly, der skal optankes undervejs. Pressefoto: Corendon Dutch Airlines.

Boeing B737 på ny rute mellem Europa og Brasilien

Hollandske Corendon Holiday Group har netop haft premiere på en ny rute – fra Amsterdam via Tenerife til Brasilien. Ruten betjenes med en B737-800 fra Corendon Dutch Airlines.

Normalt bruger flyselskaber store langrutefly på interkontinentale ruter – men der er en stigende grad af undtagelser. For eksempel fra Vesteuropa til det nordøstlige USA med langtrækkende Boeing B737.

Eller som i dette tilfælde, hvor hollandske Corendon har åbnet ny B737-rute fra Amsterdam med mellemlanding for optankning på Tenerife, TFS, og derfra til Atlanterhavsbyen Natal i det nordlige Brasilien.

Der flyves med en Boeing B737-800 fra familiemedlemmet fra Corendon Dutch Airlines. Ruten har en samlet flyvetid på 11 timer – dertil kommer mellemlandingen på Tenerife – eller Banjul i Gambia. Der er knap fem timer fra Amsterdam til Tenerife og så over seks timer frem til Natal.

Ruten mellem Amsterdam Schiphol og Natal flyves til at begynde med hver søndag til sidst i december, mens der fra januar er afgang fra Amsterdam på torsdage.

Turoperatøren Corendon Holiday Group tilbyder pakker med fly og hotel i Natal fra priser der starter fra 549 euro, oplyser rejsearrangøren.

Corendon, der også ejer en række hoteller i og udenfor Europa, giver sine gæster valgmuligheder mellem 19 hoteller i Natal. Natal ligger i delstaten Rio Grande do Norte – og hotellerne er i badebyerne Via Costeira, Ponta Negra, Tibau do Sul og Pipa.

Selve Corendon Hotels & Resorts har ti hoteller i Holland, Tyrkiet, Ibiza og på den hollandske besiddelse Curacao i Caribien.

Corendon har dansk familiemedlem
Corendon Holiday Group blev i juni år købt af den tysk-skandinaviske kapitalfond Triton, der synes undervejs med at skabe en europæisk rejsegigant. Triton bød tidligere i foråret på Thomas Cook Northern Europe med blandt andet danske Spies, men blev afvist.

I februar overtog Triton således den hollandsk-schweiziske rejsekoncern Sunweb Group med blandt andet Danmarks femtestørste charterrejsebureau, Sunweb.

Købet i juni i år omfattede Corendons touroperatørvirksomhed i Belgien og Holland, back-office funktionerne i Tyrkiet samt flyselskabet Corendon Dutch Airlines – men ikke Corendon-flyselskaberne i Tyrkiet og Malta.

Selve Corendon Holiday Group blev etableret i år 2000 og gruppen havde sidste år en omsætning på 515 millioner euro, næsten 3,9 milliarder danske kroner. Samlet var der sidste år omkring 750.000 Corendon-rejsende alene fra Holland og Belgien.

Relaterede artikler:

Stor europæisk rejsefusion

Mulig køber til Spies og Thomas Cook Airlines

Hotel får kæmpe jumbojet i sin baghave