Brexit gav flyselskaber stort kursfald

0

aktierLUFTFART: Ikke siden terrorangrebet på USA i 2001 er flyselskabernes aktiekurser faldet så meget som efter den britiske afstemning om at forlade EU-samarbejdet. Styrtdykket har navnlig ramt europæiske flyselskaber.

Før den britiske Brexit-afstemning 24. juni faldt aktiekurserne for verdens flyselskaber i snit 11,6 pct. – og med månedens udgang, hvor briterne havde stemt ja til at forlade EU, var kurserne i snit 21 pct. lavere end ved starten af i år.

Størst var nedgangen for europæiske flyselskaber, hvis aktiekurser var 25 pct. lavere end i starten af året. Det viser ny opgørelse fra International Air Transport Association.

I Nordamerika faldt aktiekurserne 10,6 pct. som følge af Brexit, mens nedgangen i Asien blot var tre procent.

“Usikkerheden om, hvad der vil ske i navnlig Europa – kombineret med de seneste måneders terrorangreb – får investorer til at blive usikre på at investere i flyselskaber,” lyder det fra IATA, der tilføjer: ”Samlet har dette givet den værste start for luftfartsaktier på et år siden 2008.”

Omvendt, skriver nyhedsbureauet Reuters, har de finansielle markeder noteret, at selv om flyselskabernes aktiekurser er faldet, er deres indtjening generelt fortsat med at stige i år sammenlignet med sidste år.

I morgen skifter Storbritannien i øvrigt premierminister, når David Cameron afløses af Theresa May – også en følge af Brexit-afstemningen…

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz