Briterne lukker turistkontor i Danmark

0
Jette Ward.
Jette Ward.

TURISME: Med udgangen af maj lukker VisitBritain sit kontor i København – fremover skal turistrådets nordiske ”hub” være i Stockholm. ”Det er ikke min beslutning,” siger den afgående turistchef i København.

I 2004 var der seks ansatte på VisitBritains kontor i Danmark, i efteråret 2007 stoppede den næstsidste medarbejdere – siden har turistchef Jette Ward kæmpet alene.

Men med udgangen af maj er det slut. Så lukkes turistkontoret på den britiske ambassade i København – fremover styres VisitBritains nordiske aktiviteter fra Stockholm under ledelse af Gary Robson.

”Lukningen af vores kontor i København er ikke min beslutning, men VisitBritain samler sine kontorer i såkaldte hubs, og for Norden er det naturligt at gøre Stockholm til hub. Kontoret i Stockholm øges med ekstra personale, der bl.a. kan tale dansk og som kan støtte f.eks. rejsebureauerne i Danmark,” siger 66-årige Jette Ward til standby.dk.

”Jeg har ingen intentioner om at bosætte mig i Stockholm eller pendle mellem København og Stockholm. Jeg havde regnet med at blive ved et par år endnu her i København – men selv om jeg nu stopper, vil jeg gerne fortsætte med at arbejde med rejsebranchen, hvis nogen kunne have brug for min hjælp og viden.”

Jette Ward har været 45 år hos VisitBritain og det britiske turistråds forgængere.

VisitBritain er endnu ikke klar med de danske ankomsttal til Storbritannien for sidste år, men i 2014 var der 661.000 danske ankomster.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz