Britiske lufthavne advarer mod voldsomt trafikfald

Hvis ikke det lykkes de britiske brexit-forhandlere snarest at opnå en midlertidig aftale med EU om flytrafikken, kan det få katastrofale konsekvenser, skriver fem store lufthavne til den britiske regering.

Det er lufthavnene Gatwick, Heathrow, London City, Manchester og Stansted, som har fået udarbejdet rapporten, der bl.a. fastslår, at der er risiko for faldende flytrafik mellem UK og EU allerede fra marts næste år, hvis der ikke falder en aftale på plads.

Rapporten, der er udarbejdet af konsulentfirmaet WPI Economics, er blevet set af Sky News, hævder at flytrafikken mellem EU og UK kan falde med 41% allerede i året fra marts 2018 til marts 2019, hvis der ikke sker noget afgørende.

Ifølge rapporten kan der allerede fra marts 2018 være tale om et fald i trafikken på 20%: ”Flyselskaber, passagerer og lufthavne skal bruge måneder eller år i forvejen, så der er tale om yderst skadelige konsekvenser for den britiske konkurrenceevne, handel, vækst og levestandard, som alle bliver mere og mere udtalte jo længere tid, der går”, hedder det.

En talsmand for regeringen siger til Sky News: “Luftfarten er absolut afgørende for UK’s økonomi, og vi har forpligtet os til at opnå den rigtige løsning for Storbritannien. Derfor søger vi en åben adgang til de europæiske luftfartsmarkeder – herunder de fordele, det giver for de rejsende”.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.