Britiske lufthavne advarer mod voldsomt trafikfald

Hvis ikke det lykkes de britiske brexit-forhandlere snarest at opnå en midlertidig aftale med EU om flytrafikken, kan det få katastrofale konsekvenser, skriver fem store lufthavne til den britiske regering.

Det er lufthavnene Gatwick, Heathrow, London City, Manchester og Stansted, som har fået udarbejdet rapporten, der bl.a. fastslår, at der er risiko for faldende flytrafik mellem UK og EU allerede fra marts næste år, hvis der ikke falder en aftale på plads.

Rapporten, der er udarbejdet af konsulentfirmaet WPI Economics, er blevet set af Sky News, hævder at flytrafikken mellem EU og UK kan falde med 41% allerede i året fra marts 2018 til marts 2019, hvis der ikke sker noget afgørende.

Ifølge rapporten kan der allerede fra marts 2018 være tale om et fald i trafikken på 20%: ”Flyselskaber, passagerer og lufthavne skal bruge måneder eller år i forvejen, så der er tale om yderst skadelige konsekvenser for den britiske konkurrenceevne, handel, vækst og levestandard, som alle bliver mere og mere udtalte jo længere tid, der går”, hedder det.

En talsmand for regeringen siger til Sky News: “Luftfarten er absolut afgørende for UK’s økonomi, og vi har forpligtet os til at opnå den rigtige løsning for Storbritannien. Derfor søger vi en åben adgang til de europæiske luftfartsmarkeder – herunder de fordele, det giver for de rejsende”.