Bryllup i Toscana. PR-foto via ENIT: Toscana Promozione.

Bryllupsturisme stigende milliardforretning i Italien

Sidste år blev over 11.000 par fra udlandet gift i det italienske, flest i Toscana. Det gav en omsætning på 4,5 milliarder kroner, viser opgørelse. Tallene er steget markant efter pandemien.

Toscana, Lombardiet (med Milano), Campania (med Napoli), Puglia (ved den italienske ”støvlehæl”), Sicilien og Lazio (med Rom) var sidste år de italienske regioner, hvor flest udenlandske par valgte at blive gift.

Med over 11.000 bryllupper med udenlandske par, var den italienske bryllupsturisme sidste år tilbage på tallene fra før pandemien – faktisk 11 procent over 2019, året før pandemien.

Det viser netop præsenteret data fra Centro Studi Turistici (CST), det italienske turistministerium, det nationale italienske turistråd, ENIT, og det italienske møde- og kongresbureau.

I en pressemeddelelse skriver ENIT, at de udenlandske brudepar og deres medbragte gæster i snit var i det italienske i 3,3 dage. Ifølge pressemeddelelsen var der 619.000 ankomster fra udlandet i forbindelse med disse bryllupper – altså over 50 deltagere per bryllup.

12.000 bryllupper i år
I år forventes over 12.000 bryllupper mellem udenlandske par. Cirka hvert femte bryllup mellem udenlandske par i Italien er i Toscana, hvor Firenze er regionens hovedstad.

Sidste år var USA største leverandør af brudepar til det italienske, knap 30 procent. Men 57 procent af brudeparrene var fra europæiske lande.

Udover de 11.000 bryllupper med udenlandsk brud og gom, var der sidste år yderligere 7.160 bryllupper i det italienske, hvor enten brud eller gom var italiener og partneren fra et andet land, oplyses det.

”En væsentlig årsag til, at et par vælger at blive viet i et andet land end deres eget, er ofte at de har føler en særlig samhørighed med dette land. Og samtidig bliver det jo også en anden måde at opleve landet på,” siger Maria Elena Rossi, marketingdirektør hos ENIT, og tilføjer, at alle italienske regioner har set opsving i bryllupper mellem par fra andre lande.

Men, tilføjes det, effekterne af pandemien er synlige. Der er kommet mere fokus på prisen for brylluppet fra mange udenlandske par

 

Relaterede artikler:

Sportsturisme er stigende indtægtskilde i Spanien

Italien blandt verdens 10 bedste rejselande

Her er flest danskere på ferie