Cargolux til Oslo Lufthavn

cargolux-fragtflyLUFTFRAGT: Europas største luftfragtselskab har nu ugentlig flyvning til Oslo med den nyeste version af Boeing 747, B747-8F. Og Oslo Lufthavn har netop fået kokken Jamie Olivers første restaurant i Norge.

Det er ikke mindst norske laks, Cargolux skal flyve videre ud i verden, primært til Asien og Nordamerika.

Cargolux mellemlander nu hver tirsdag på Gardermoen  på vej fra New York til hjemmebasen i Luxembourgs lufthavn. Oslo er eneste lufthavn i Skandinavien, der trafikeres af Cargolux og eneste med en fast rute fløjet med Boeing 747-8. Det er verdens længste kommercielle fly og har i fragtudgaven plads til 130 tons cargo.

Cargolux har 26 fragtfly, 14 Boeing 747-8 og 12 Boeing 747-400. Cargolux betjener verden over 90 lufthavne, hvoraf de 70 har faste flyvninger.

”Takket være eksporten af seafood, står Norge for halvdelen af al nordisk luftfragt med laks som det største enkeltstående luftfragtsprodukt i hele Europa,” siger fragtchef i Avinor, der bl.a. driver Oslo Lufthavn, Martin Langaas.

Nyt Jamie Oliver-koncept i Oslo Lufthavn

Den kendte britiske kok har netop åbnet Jamie’s Deli i den norske hovedlufthavn. Kokken har sammensat menukortet med fokus på italiensk mad.

Restauranten drives af Select Service Partner, der i forvejen står bag en række nuværende og kommende spisesteder i Oslo Lufthavn.