Charter mister kunder til lavpris

Slagtilbuddene fra lavprisselskaberne gælder nu ikke længere blot destinationer som London, Berlin og andre storbyer. Norwegian, Ryanair, Vueling og de andre flyver også til sol-destinationerne, som ellers var charterselskabernes domæne, skriver politiken.dk.

 

Spies direktør Jan Vendelbo skriver i sit nyhedsbrev blandt andet, at ”Meget tyder på, at sommeren bliver meget udfordrende. Lavprisfly øger til charterrejsemål, bl.a. ny Ryanair base i BLL, overkapacitet presser priser etc…”.

 

Ifølge Politikens turengårtil.dk fastslår Jan Vendelbo, at det har kostet for Spies at der på grund af finanskrise er mindre efterspørgsel på charterrejser og at konkurrencen fra lavprisselskaberne er hårdere end nogensinde. Her henviser han til Ryanairs nye base i Billund Lufthavn, som presser de traditionelle selskaber.

 

Det medfører overkapacitet og prispres, som medfører, at ingen rigtig kan tjene penge på det. For at imødegå den trend har Spies skåret i sin kapacitet til sommer og udbyder 10% færre rejser end sidste år.

 

Adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, er fortrøstningsfuld og mener, der er rejsende nok til alle – både til lavprisselskaber og rejsebureauer – fordi flere og flere danskere rejser.

 

Tal fra RiD viser, at deres antal af flypassagerer udrejst fra Danmark i 2011 lå på knap 980.000, mens det to år før lå på godt 850.000.

 

Jan Vendelbo tilføjer, at sommersalget gik trægt i januar og februar, men at Spies de seneste 10 uger har solgt flere rejser end i samme periode tidligere år.

Skrevet af Flemming Juul