Charterfremgang i Billund

Chartertrafikken steg med 26,8%, eller 12.372 passagerer. Det var at forvente, da februar sidste år blev præget af uro i Egypten, men stigningen blev større end ventet, og ud over Egypten viser destinationer i både Tyrkiet og Spanien fremgang. Endelig bidrager Dansk Vestindien til den samlede fremgang.

Udenrigsrutetrafikken steg med 2.649 passagerer, svarende til 2,7%. Det dækker over en tilbagegang på München, efter Cimber Sterling har lukket ruten, som først genåbnes den 12. marts, når Sun-Air åbner to daglige returflyvninger. Desuden er tallene præget af strejker i Frankfurt. Destinationer som Paris, London og Tenerife viser fremgang.

Top 5 destinationer i februar var: 1. London, 2. Amsterdam, 3. Frankfurt, 4. Oslo og 5. Paris.

Indenrigsrutetrafikken fortsatte den faldende tendens. 9.192 passagerer fløj til/fra København, hvilket svarer til en tilbagegang på 2.351 passagerer eller 20,4%. Det ser ud til, at stadig flere foretrækker at benytte internationale hubs frem for København, når de rejser videre ud i verden. I alt udgjorde indenrigstrafikken 5,4% af Billund Lufthavns samlede trafik i februar.

Skrevet af Flemming Juul