Cimber åbner ny rute til “Skandinaviens hovedstad”

Cimber Sterling åbner i dag, 10. april, sin nye rute mellem København og Stockholms city-lufthavn, Bromma – ruten beflyves i forvejen af engelsk-finske Flybe Nordic.

 

Flybe Nordic startede i januar sin første rute til København – fra Stockholms gamle hovedlufthavn, Bromma, små ti km fra den svenske hovedstad. Cimber Sterling lægger også ud med tre flyvninger på hverdage mellem København og Bromma – fra starten af september bliver der fem flyvninger på hverdage.

 

Der er snart halvanden million årlige passagerer mellem København og Stockholms hovedlufthavn, Arlanda. SAS flyver op til 90 gange om ugen, mens Norwegian har over 25 ugentlige afgange på en af SAS’ store guldruter.

 

Apropos Stockholm, så er en nordmand blevet så fortørnet over, at Stockholm markedsfører sig som ”Skandinaviens hovedstad,” at han har ”anmeldt” byen Stockholm til Forbrugerombudsmanden. Svenskerne har siden 2005 har markedsført Stockholm som Skandinaviens hovedstad, skiver epn.dk

 

Den norske klager fremhæver blandt andet, at Stockholm geografisk ligger i udkanten af Skandinavien, og at byen kun har Skandinaviens tredjestørste lufthavn.

 

Klageren har, skriver Aftonbladet, været i mailkontant med Stockholms turistmyndigheder. De henviser til, at Stockholm er den folkerigeste by i Skandinavien, at Stockholm står for 40 pct. af Skandinaviens turistomsætning, har flere internationale lufthavne og at bl.a. Nobel-priserne uddeles der.

 

Nordmanden køber ikke de argumenter og peger bl.a. på, at den vigtigste Nobelpris, Fredsprisen, uddeles i Oslo.

 

For to uger kaldte Oslos turistchef, Tor Sannerud, Stockholms tilnavn ”arrogant og direkte misvisende”.

Skrevet af Henrik Baumgarten