Cimber Sterling solgt

Cimber Sterling aktiviteterne er solgt i to separate handler, gennemført samtidig sent natten til onsdag med henblik på at opnå den bedst mulige løsning. Den ene handel omfatter dele af den operationelle

luftfartsaktivitet fra Cimber Sterling. Den anden handel omfatter aktiviteterne i Cimber Air Maintenance Center og Cimber Air Data.

 

Det er det tidligere ledelsesteam Jørgen Nielsen, Alex Dyrgaard og Jacob Krogsgaard, som overtager dele af luftfartsvirksomheden for at drive denne videre under navnet Cimber. Det nye Cimber vil i første omgang basere sig på kontraktflyvninger.

 

Der er først og fremmest tale om videreførelse af wetlease-aftalen på de CRJ200-fly, som konkursboet satte på vingerne umiddelbart efter konkursdekretet. Fortsættelsen af CRJ-aktiviteten redder 114 arbejdspladser. Samtidig har det nye Cimber indledt forhandlinger om en ny wetlease-kontrakt på op til tre ATR fly, hvilket vil kunne redde yderligere 65 arbejdspladser. Konkursboet har i aftalen med det nye Cimber derfor også overdraget aktiver og medarbejdere relateret til ATR-aktiviteten betinget af, at en sådan aftale falder på plads inden for de næste to uger.

 

Det blev den tidligere ejer Mansvell, som købte aktiviteterne i Cimber Air Maintenance Center samt Cimber Air data. Ved handlen er der bevaret godt 80 arbejdspladser, og vedligeholdelses- og dataaktiviteterne vil blive drevet videre under navnet Skyways Technics.

 

Købsaftalerne betyder, at en væsentlig del af Cimber Sterlings aktiviteter nu er blevet solgt og at mellem 200 og 260 arbejdspladser bevares. Dertil kommer de 50 medarbejdere, som har været heldige at få job hos Jet Time efter overtagelse af to Boeing fly. Kuratorerne er derfor både lettede og glade.

Skrevet af Flemming Juul